Lietiniai blyneliai su daržovėmis

2024-05-27 Autorius WorldRecipes.lt

Lietiniai blyneliai su daržovėmis
Ar mėgstate įvairiausius lietinius blynelius? Aš tikrai mėgstu juos valgyti ir gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais. O šiandien noriu parodyti savo labai pamėgtą daržovių įdarą iš svogūnų, morkų ir paprikų. Šitaip jau esu gaminusi labai daug kartų ir tikrai dar gaminsiu ateityje, nes man tai tikras skanumėlis. Šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Tikrai nenusivilsite! ;)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 200 mililitrų (jeigu tešla bus per tiršta papildomai įpilti)
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: ~8-10 valgomųjų šaukštų su kaupu
    Įdarui:
    • svogūnai: 2-3
    • morkos: 2-3
    • paprikos: 2 (didesnės)
    • druska: žiupsnelio
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įdaras: Per tą laiką kol kaista keptuvė, susipjaustykite svogūnus bei paprikas kubeliais, morkas susitarkuokite su burokine tarka.
  2. 2. Pirmiausia apkepinkite svogūnus, po kelių minučių dėkite morkas bei paskui paprikas. Įdėkite druskos bei mėgstamų prieskonių.
  3. 3. Blynų tešla: Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos (pagal savo skonį).
  4. 4. Gerai išplakite kiaušinius. Įpilkite pieno bei vėl išmaišykite.
  5. 5. Po to suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Leiskite tešlai "pailsėti" maždaug 15 minučių (turėtų gautis ganėtinai skysta).
  6. 6. Per tą laiką, kol tešla ilsisi, įkaitinkite keptuvę. Kas kartą prieš kepant blyną reikia keptuvę ištepti riebalais.
  7. 7. Iškepusį blyną reikia greitai suvynioti su pasiruoštu įdaru. Šitaip suvyniokite visus iškeptus blynus.
  8. 8. Patiekite su grietine arba sviesto padažiuku. Skanaukite!

Elzė

O kam reik greitai suviniot?
Atsakyti

World Recipes Lietuva

kad neatvėstų ir nereiktų suvyniojus dar kartelį pašildyti :)
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
(10)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)