Didelis cukinijų blynas orkaitėje

2020-08-29 Autorius Kviečiu į virtuvę

Didelis cukinijų blynas orkaitėje
Man gaminti su cukinijomis tikriausiai niekada neatsibos. Vis norisi išmėginti kokį nors naują patiekalą su jomis, tai vis žvalgausi receptų internete... :) Šį kartą radau labai įdomią idėją, iškepti didelį cukinijos blyną orkaitėje. Skanu, daugiau nieko nepridursi! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • cukinijos: 1-2 (~1 kilogramo)
    • svogūnai: 1-2
    • kiaušiniai: 4
    • česnakas: 4-6 skiltelių
    • džiūvėsėliai: 4-6 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas kietasis sūris: 1 saujelės
    • smulkinti žalumynai: 1 saujelės (krapai, petražolės, svogūnų laiškai)
    • alyvuogių aliejus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • tarkuotas muskatas: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukinijas sutarkuokite ir sudėkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų skystis.
  2. 2. Tuomet svogūnus bei česnakus nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Kiaušinius muškite į dubenį ir paplakite šakute.
  5. 4. Ten pat supilkite aliejų, berkite džiūvėsėlius, druską, pipirus, muskatą, susmulkintus žalumynus ir sutarkuotą sūrį.
  6. 5. Įmaišykite cukinijas.
  7. 6. Tada gautą masę pilkite į stačiakampę kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi.
  8. 7. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug pusvalandį.
  9. 8. Iškepusį blyną supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
  10. 9. Patiekite su grietine arba natūraliu jogurtu ir skanaukite!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau blynų receptų rasite: Blynai.
Cukinijų blyneliai
(3)
Receptas: Plikyti blynai
(5)