Cukinijų blynai su grūdėta varške ir voveraičių padažu

2024-06-25 Autorius Kviečiu į virtuvę

Cukinijų blynai su grūdėta varške ir voveraičių padažu
Jei jau turiu voveraičių tai valgau jų labai ir labai daug, visada tiek, kol jos pabos.

Mano šeimoje cukinijų blynai nėra itin džiaugsmingai pasitinkamas patiekalas (man asmeniškai jie skanūs visada), tačiau su voveraičių padažu suskamba visai kitomis natomis ir yra valgomi su didžiausiu pasimėgavimu. Toks grybų padažas su grietinėle mums pats skaniausias ir niekada nenuvilia. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • cukinijos: 1
    • kiaušiniai: 1
    • grūdėta varškė: 200 gramų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    • žalumynai: 1 valgomojo šaukšto (krapų, svogūnų laiškų, bazilikų, petražolių)
    Grybų padažui:
    • voveraitės: ~0,5 litro
    • svogūnai: 1
    • sviestas: 30 gramų
    • grietinėlė: 150 mililitrų
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • krapai: šiek tiek
    • svogūnų laiškai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Nuspauskite skystį.
  2. 2. Tada muškite kiaušinį, berkite žalumynus, miltus, varškę ir druską. Masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  5. 4. Šaukštu dėkite masės. Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, uždengus keptuvę dangčiu.
  6. 5. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  7. 6. Sudėkite susmulkintą svogūną. Pakepinkite, kol šis suminkštės.
  8. 7. Sudėkite voveraites. Pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
  9. 8. Tada supilkite grietinėlę ir sudėkite žalumynus. Pakaitinkite dar maždaug 5-10 minučių.
  10. 9. Blynus patiekite su voveraičių padažu ir skanaukite!
Žuvies blynai
(2)
Žemaičių blynai kepti orkaitėje
(12)
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Moliūgų blynai su sūriu
(2)