Ploni lietiniai

2020-06-16 Autorius WorldRecipes.lt

Ploni lietiniai
Praėjusį savaitgalį aš kepiau labai plonus lietinius blynus, kurie yra mano vaikų patys mėgstamiausi. Tikriausiai galėtų juos valgyti 3-4 kartus per dieną, jei tik kas leistų. :D 

Ingredientai

    • miltai: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1,5 šaukšto
    • virintas kambario temperatūros vanduo: 550 mililitrų
    • augalinis aliejus: 2 šaukštų
    • sviestas: 10 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi bei žiupsneliu druskos.
  2. 2. Tuomet įmaišome vandenį, aliejų bei miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada patepame keptuvę sviestu ir pilame po vieną didelį šaukštą tešlos, paskirstome po visą keptuvės plotį.
  5. 4. Kepame kiekvieną blyno pusę po maždaug 1-1,5 minutės.
  6. 5. Labai skanu patiekti su uogiene arba šokoladiniais padažais, bet galite rinktis ir kitus savo mėgstamus pagardus. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietiniai.
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)
Kefyro blynai su šokolado gabaliukais
(1)