Purūs blynai "Storuliai"

2019-07-09 Autorius Taip norėjau

Purūs blynai "Storuliai"
Mane pačią šiuose blynuose labai žavi jų storumas ir kepimas beveik sausoje keptuvėje. Man nelabai patinka riebūs blynai. O šie gaunasi tikrai tobuli. Jie gardūs, nerealiai stori, nesudėtingai pagaminami ir šeima būna labai soti. Jie tokie gardūs, kad visada iškart kepu iš dvigubos normos, nes antra norma būna suvalgoma, kai blynai jau atvėsę.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • rūgpienis: 2 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • miltai: 2 stiklinių
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišykite miltus, sodą, kepimo miltelius bei druską. Tada kitame sumaišykite kiaušinius paplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, supilkite rūgpienį, aliejų ir išmaišykite.
  2. 2. Tuomet skystus komponentus pilkite į sausus bei lengvai permaišykite, bet tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Kai tik sausų miltų nebesimato, daugiau nebemaišykite. Tešla nebūna vientisa. Ji gaunasi tirštoka ir su gumuliukais, bet taip ir turi būti. Tokią tešlą palikite bent jau pusvalandį, o gal ir kiek ilgiau pastovėti.
  3. Reklama
  4. 3. Po to įkaitinkite keptuvę, patepkite ją aliejumi (aš pati tepiau silikoniniu šepetėliu) bei šaukštu dėkite blynelius, jokiu būdu nemaišykite tešlos. Apverskite, kai pradės rodytis skylutės.
  5. 4. Blynai gaunasi tikrai gardūs. Juos galima valgyti tiek šiltus, tiek šaltus. Prie jų labai tinka tiek uogienės, tiek jogurtas, galite valgyti ir vienus arba aplietus medumi. Skanaus!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau purių blynų receptų rasite: Purių blynų receptai.
Purūs blynai "Storuliai"
Purūs blynai "Storuliai"