Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje

2019-07-19 Autorius WorldRecipes.lt

Kukorai arba žemaičių blynai orkaitėje
Vis sprendžiau, kaip čia padaryti žemaičių blynus ne tokius riebius, kokie jie yra įprastai. Bevartant seną receptų knygą, akys užkliuvo už kukorų. Ir pasakysiu, kad tai greitas ir nuostabus variantas. Mūsų šeimai nerealiai patiko. Tikriausiai keptuvėje dabar jau niekada nebekepsiu!

Ingredientai

    • bulvės: 13 (vidutinio dydžio)
    • miltai: 6 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves išvirkite su lupena iš vakaro, arba laukite kol visiškai atvės.
  2. 2. Po to nulupkite, sumalkite, berkite druską bei miltus, ir gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis imkite gabaliuką tešlos (jeigu norisi mažesnių kukorų - mažiau, jeigu didesnių - daugiau), suvoliokite rutuliuką, tuomet išplokite blynelį, dėkite įdaro (kokį tik mėgstate, žemiau pateikiu savo mėgstamiausius), užspauskite kraštus ir suformuokite pailgą arba apvalų kukorą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dėkite juos į aliejumi pateptą kepimo skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu.
  5. kukorai aptepti kiaušinio plakiniu
  6. 4. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol gražiai parus.
  7. iškepti kukorai - žemaičių blynai orkaitėje
  8. 5. Vištienos įdaras: Aš labai mėgstu įdarui naudoti virtą vištieną, pakepintą su svogūnu, pipiriukais, mairūnu bei baziliku.
  9. 6. Morkų - svogūnų įdaras: Virtas morkas sutarkuokite burokinės tarkos ir pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.
  10. 7. Grybų įdaras: Virtus grybus sumalkite bei pakepinkite su svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais.
  11. 8. Raugintų kopūstų įdaras: Kopūstus patroškinkite, pagardinkite druska ir cukrumi.
  12. 9. Galite rinktis ir kitą savo mėgstamą įdarą. Išmėginkite, tikrai labai gardu, o ir prie viryklės stovėti nereikia, padarei, įdėjai į orkaitę, ir galite užsiimti dar kuo nors, ar išgerti puodelį mėgstamos kavos, besiklausant patinkančios muzikos.
  13. 10. Aš pati juos patiekiau su padažu iš pakepinto svogūno, trupučio vandens, grietinės, trupučio miltų bei patarkuoto džiovinto baravyko (jeigu neturite, galite panaudoti grybų sultinį), ir žinoma druskos ir pipirų. Skanaus!
  14. 11. Rekomendacija: Daugiau žemaičių blynų receptų rasite: Žemaičių blynai.

Daiva Pudzemytė

Seilė varva
Atsakyti