Močiutės bulvių koldūnai su mėsa - vištiena

2024-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Močiutės bulvių koldūnai su mėsa - vištiena
Šiandien noriu Jums parodyti koldūnus kokių gali būti, kad dar niekada negaminote. O štai pas mano močiutę jie būdavo visiškai įprasti. Ir ji juos gamindavo su mėsa (beveik visada su vištiena). O po to šį receptą perėmė mano mama, o po to perėmiau ir aš. O šiandien pagaliau atėjo ta diena, kai nusprendžiau, kad juo reikia pasidalinti ir su Jumis visais. Ir patikėkite manimi - pasigaminti tikrai verta. Pagaminimas nėra sunkus, o skonis tiesiog nuostabus!

Ingredientai

    • bulvės: 400 gramų
    • miltai: 300-350 gramų
    • manų kruopos: 2 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    Įdarui
    • vištienos filė: 250 gramų
    • svogūnai: 1
    • druska
    • juodieji pipirai
    • šaltas vanduo: 30 mililitrų
    Patiekimui:
    • grietinė
    • kepti svogūnai
    • kepta šoninė
    • sviestas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš bulvių pagaminame bulvių košę, leidžiame jai visiškai atvėsti.
  2. 2. Tuomet į sustingusias bulves įpilame manų kruopos bei įmušame kiaušinį, gerai sumaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supilame miltus į bulvių mišinį, suminkome minkštą tešlą bei paliekame ja pastovėti pusvalandžiui.
  5. 4. Supjaustome vištienos filė bei svogūnus į mažus gabaliukus bei susmulkiname.
  6. 5. Pasūdome bei papiriname maltą mėsą, įpilame šalto vandens, gerai sumaišome.
  7. 6. Po to pabarstome darbo paviršių miltais, padaliname tešlą lygiomis dalimis, iš kiekvienos išmaišome tešlą.
  8. 7. Viduryje įdedame 1 valgomąjį šaukštą vištienos ir juos formuojame apvaliai, sukdamos juos į rutulius.
  9. 8. Paskui verdame koldūnus sūdytame verdančiame vandenyje, jie turėtų iškilti į paviršių. Sumažinusios ugnį nuo iškilimo koldūnus verdame dar maždaug 8-10 minučių.
  10. 9. Patiekiame išvirtus mėsos koldūnus su grietine, keptais svogūnais, kepta šonine arba sviestu. Skanaujame!

Rasa

Labiau panasu i virtu bulviu cepelinus.
Atsakyti

Marius

Virtų bulvių cepelinai, močiūtės juos ruošdavo tarybiniais laikais, gamyklų valgyklose 🤣🤣🤣
Atsakyti

Grazina

Tikrai taip! Virtų bulvių cepelinukai🤪

jolanta

panasu i zemaiciu blynus
Atsakyti

Nijolė

Kad koldūnai čia net nekvepia...

Birute

Koks skirtumas kaip pavadinti,bet valgyti skanu.
Atsakyti

pifas

nuo kada žemaičių blynai pavirto į koldūnus
Atsakyti

Vida

Žemaičių blynai kepami, o čia verdami

Man

Šitas receptas patiko. Skaniau nei vien tik miltų tešla. Minkštučiai virtinukai.
Atsakyti

Ramyna

Manau čia galima improvizuoti įvairiai, keičiant ir faršą ir vietoj miltų dėti krakmolą. Tik labai įdomu, kokią rolę čia atlieka manai, reiks pabandyti :) .
Atsakyti

čia labiau bulviniai rageliai su mesa.
Atsakyti

Genutė

Čia tikri virtų bulvių cepelinai, o ne koldūnai
Atsakyti

Marius

Virtų bulvių makaroniniai cepelinai. Klausimas kaip juos suvyniot į puodą:)
Atsakyti
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Cepelinai su varške ir mėta
(1)
Geriausi cepelinai su faršu
(2)