Naminiai Beatos čenakai su kiauliena, daržovėmis ir bulvėmis

2023-11-13 Autorius Baltoje lėkštėje

Naminiai Beatos čenakai su kiauliena, daržovėmis ir bulvėmis
Ne taip seniai iš mamos gavau dovanų - indelius, skirtus čenakų kepimui arba kitaip tariant čenakines. Toks patiekalas man iškart primena vaikystę ir suteikia labai malonius prisiminimus. Šį kartą išmėginau naminius Beatos čenakus su kiauliena, daržovėmis ir bulvėmis. Gavosi ypatingai skanūs pietūs, tad tiesiog privalau su Jumis pasidalinti šiuo tobulu receptu. Einame gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • skustos bulvės: 1 kilogramo
    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • druska
    • pipirai
    • česnakas: 5 skiltelių
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 3
    • svogūnai: 5
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pasiruoškite savo čenakines (mums jų prireiks 6, pagal mano nurodytus ingredientų kiekius).
  2. čenakinės
  3. 2. Kiaulienos sprandinę supjaustykite kubeliais.
  4. kiaulienos sprandinė supjaustyta kubeliais
    Reklama
  5. 3. Įberkite druskos, pipirų, susmulkintą česnaką, majonezo, išmaišykite bei palikite pasimarinuoti.
  6. 4. Morkas bei svogūnus, nulupkite, išplaukite, susmulkinkite bei apkepkite aliejuje (atskirai).
  7. 5. Nuskuskite bulves.
  8. nuskutamos bulvės
  9. 6. Išplautas bulves supjaustykite kubeliais.
  10. kubeliais supjaustytos bulvės
  11. 7. Tuomet čenakines ištepkite su aliejumi, ant dugno sudėkite mėsą, paskui dėkite morkas.
  12. 8. Tada svogūnus bei viršuje bulves. Taip susluoksniuokite 6 čenakines, sluoksnių nemaišykite.
  13. susluoksniuotos čenakinės su kiauliena, bulvėmis ir daržovėmis
  14. 9. Užvirkite vandens. Kiekvieną čenakinę pripildykite verdančio vandens tiek, kad apsemtų bulves.
  15. čenakai užpilti vandeniu
  16. 10. Uždarykite dangteliais bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  17. iškepti čenakai orkaitėje
  18. 11. Galima patiekti tiek pačiuose indeliuose, tiek patiekalą išėmus iš jų. Skanaus!
  19. patiekti beatos čenakai su kiaulienos sprandine, bulvėmis ir daržovėmis

Ada

Cenakus daro su aviena, zinoma tinka ir kiauliena
Atsakyti

Adas

Jeigu tinka, tai ko dar čia viauksit… Galvojat, kad pasirodysit daugiau žinanti už kitus? Nepaeis :D

Arunas

Skanu su vištienos krutinele
Atsakyti

Ausra

Skaniausi

stasė

Skanu ir be mėsos.Tik daržovės.
Atsakyti

skaitytoja

Aš sau darau lygiai taip pat - vienas prie vieno, na o vyras mėgsta, kad dar būtų sluoksnis raugintų kopūstų
Atsakyti

Laura

Aš taip pat beveik irgi darau , tik dar mėsą pakepinu ir sultinį išsiverdu .Gryno vandens nepilu .
Atsakyti

Vaida

Jeigu laikytis receptūros, tai žiupsnelis aitriosios paprikos, nes čenachai aštrus patiekalas ir baigiant troškinti užbarstyti smulkinto česnako.
Atsakyti

Anna

Paduodant ant stalo čenakinėse visuomet dedu žalių krapų ir šaukštą grietinės.
Atsakyti

Nomeda

Mūsų šeimyna taip pat labai mėgsta čenakus. Gaminu jau daugelį metų ir iš įvairios mėsos, net sriubas kartais verdu čenakinėse, darau plova... Tik visada dedu čenakines į neįkaitintą orkaitę.
Atsakyti

Re

Bulvės, morkas, svogūnus ne išplauti, o nuplauti reikėtų.
Atsakyti

Asta

Dar dedu pievagrybių, ir viską apkepus skaniau būna.
Atsakyti
Kiauliena saldžiarūgščiai (kiniška)
(3)
Karštas čiabatos sumuštinis su kiauliena
(2)