Kiaulienos kepsniai užkepti morkomis ir česnaku orkaitėje

2018-03-21 Autorius WorldRecipes.lt

Kiaulienos kepsniai užkepti morkomis ir česnaku orkaitėje
Tokių orkaitėje užkeptų kiaulienos kepsnių su morkomis, česnaku ir sūriu išmokau iš savo mamos. Tokius kepsnius labai mėgstu gaminti, kai nėra daug laiko, nes didžiąją dalį darbo už mane atlieka orkaitė. Kitas didžiulis privalumas yra tas, kad ingredientai visiškai ir visus juos visada turiu savo šaldytuve. Jeigu dar niekada šitaip negaminote, tai labai rekomenduoju pamėginti. O jeigu gaminote, gal tai bus priminimas apie labai skanų patiekalą, jei jau spėjote jį primiršti. Einame gaminti jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiauliena: 600 gramų
    • morkos: 2 (didelės)
    • česnakas: 5 skiltelių
    • majonezas: 4 valgomųjų šaukštų
    • fermentinis sūris: 150 gramų
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaulieną supjaustome maždaug 1 centimetro storio gabalėliais.
  2. 2. Tada iš abiejų pusių apibarstome mėgstamais prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet morkas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba.
  5. sutarkuotos morkos
  6. 4. Į morkas suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, sudedame majonezą, druską ir pipirus bei išmaišome.
  7. 5. Tada į skardą dedame kiaulieną ir ant viršaus uždedame morkų masę.
  8. 6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  9. 7. Po to ant viršaus užberiame sūrio bei kepame. kol jis išsilydįs.
  10. 8. Valgome su virtomis/apkeptomis bulvėmis bei šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Čičinsko kepsniai
(34)
Velingtono kepsnys
(3)
Tomahaukas - keptas Tomahawk kepsnys su kastiniu, bulvytėmis, pievagrybiais ir svogūnų žiedais
(2)