Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis ir medumi

2022-07-13 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis ir medumi
Tokie kiaulienos kepsniai su garstyčiomis ir medumi, iškepti keptuvėje, gaunasi fantastiškai skanūs ir patinkantys bene visiems, kurie mėgsta mėsos patiekalus. Kai tik užsinoriu mėsiškų patiekalų, aš visada prisimenu šį receptą, nes man šis patiekalas labai patinka. Tikrai labai rekomenduoju ir Jums pamėginti šitaip pasigaminti. Rezultatas Jūsų nenuvils! :) 

Tik primigtinai rekomenduoju, kad gamindami pasirinktumėte kokybiškas, mėgstamas garstyčias. 

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 4 gabaliukų (galima naudoti ir vištieną)
    • itališki prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • pievagrybiai: 4
    • porai: 1
    • sultinys: 1 stiklinės (geriausia vištienos)
    • riebi grietinėlė: 125 mililitrų
    • Dižono garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulieną lengvai pamušame ir įtriname druska, pipirais bei itališkais prieskoniais.
  2. 2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname kiaulieną po maždaug 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  3. 3. Išimame kiaulieną ir atidedame į šoną.
  4. 4. Į tą pačią keptuvę dedame sviestą ir susmulkintus česnakus, poro baltąją dalį, taip pat ir pievagrybius. Pakepiname maždaug 60 sekundžių.
  5. 5. Supilame sultinį, grietinėlę, dedame medų, garstyčias ir maišydami paverdame dar maždaug 4 minutes.
  6. 6. Sudedame atgal kiaulieną ir dar pakaitiname apie 2 minutes.
  7. 7. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos kepsnių receptų rasite: Kiaulienos kepsniai.
Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)
Naminiai mėsainiai su kiauliena, čederio ir parmezano sūriu
(10)