Mėsos faršo tefteliai pomidorų padažo, grietinės ir majonezo padaže

2024-04-27 Autorius WorldRecipes.lt

Mėsos faršo tefteliai pomidorų padažo, grietinės ir majonezo padaže
Tikrai be galo gardus patiekalas! Mano tikrų tikriausias atradimas. Itin skanūs mėsos faršo kukuliai - tefteliai, kurie gaunasi itin purūs ir be galo sultingi. Jeigu norisi daugiau padažo - rekomenduoju dvigubinti ingredientų kiekį. Žinoma, jei skaičiuojate kalorijas, tai gal ir neverta to daryti, bet šio patiekalo visa paslaptis būtent šiame padaže. ;)

Man asmeniškai tokius mėsos kukulius labai skanu patiekti su šviežių daržovių salotomis ir virtais ryžiais, bet galite rinktis ir kitokį garnyrą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • ryžiai: 100 gramų (nevirtų svoris)
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • majonezas: 1 šaukšto
    • mėsos prieskoniai
    • druska
    • pipirai
    Padažui:
    • vanduo: 0,5 stiklinės
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių ryžius išverdame (nepervirkite, nes dar troškinsis orkaitėje).
  2. 2. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepiname.
  3. Reklama
  4. 3. Morką sutarkuojame smulkia tarka bei apkepiname kartu su svogūnais. Kepdami morkas bei svogūnus juos galite pagardinti prieskoniais.
  5. 4. Tuomet kiaulienos faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais ir majonezu, įberiame druskos bei prieskonių.
  6. 5. Suformuojame nedidelius mėsos kukulius bei dedame juos į kepimo formą.
  7. 6. Tada sumaišome padažo ingredientus bei užpilame paruoštus kukulius.
  8. 7. Uždengiame viską su folija bei kepame orkaitėje (200 laipsnių temperatūroje) maždaug 40 minučių.
  9. 8. Prieš kepimo pabaigą foliją nuimame bei dar maždaug 20 minučių pakepame, kad gražiai apskrustų. Jeigu padažas neapsemia teftelių, kepdami kartas nuo karto apipilame jų viršų padažu.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
Mėsos faršo tefteliai pomidorų padažo, grietinės ir majonezo padaže

Vaida

Paprasta ir tikrai labai skanu!
Atsakyti
Jautienos kukuliukai su kario ir kokosų pieno padažu
(11)
Grikiai su jautienos faršu
(2)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(3)
Netikras zuikis Velykoms amerikietiškai
(4)
Takų skonio avokadai su malta mėsa
(1)