Grikiai su jautienos faršu

2023-02-08 Autorius Kviečiu į virtuvę

Grikiai su jautienos faršu
Toks grikių paruošimas su jautienos faršu, tai paprasta, greita ir soti vakarienė. Tai nei plovas, nei troškinys, o labiau grikių košė su malta mėsa, kuris tikrai labai skaniai pavyko. Tikrai su šeima kartosime dar ne vieną kartą. Taip pat galiu pridurti, kad šio patiekalo didelis privalumas tas, kad mano šeimoje nėra itin didelių grikių mėgėjų, o šį patiekalą jie mielai valgė, tad tai bus nuostabi proga įtraukti daugiau kruopų į mūsų mitybą! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • morkos: 1
    • jautienos faršas: 400 gramų
    • aliejus: šlakelio (kepimui)
    • grikiai: 200 gramų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • malti lauro lapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Provanso žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
    • Adžika: 1 valgomojo šaukšto (jeigu norisi aštrumo)
    • smulkinti žalumynai: 1 valgomojo šaukšto (krapų, svogūnų laiškų, petražolių)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grikius išvirkite.
  2. 2. Daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną ir česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, o morkas šiaudeliais.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  6. 5. Sudėkite jautienos faršą ir pakepinkite, kol šis gražiai apskrunda.
  7. 6. Tada sudėkite susmulkintas daržoves. Pabarstykite druska, pipirais, Provanso žolelėmis, lauro lapais ir pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
  8. 7. Tuomet suberkite virtus grikius ir įmaišykite Adžikos padažą. Pakaitinkite kelias minutes, kad skoniai susijungtų tarpusavyje. Pabarstykite susmulkintais žalumynais.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau grikių receptų rasite: Grikių receptai.
Grikiai su jautienos faršu
Avinžirnių košė su daržovėmis
(9)
Polenta - kreminė kukurūzų košė
(1)
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)