Perlotto - perlinių kruopų košė

2022-01-17 Autorius WorldRecipes.lt

Perlotto - perlinių kruopų košė
"Perlotto" gal ir skamba tarsi tai būtų labai prabanguas patiekalas, bet išties - tai pigus ir paprastas patiekalas, tik reikalaujantis šiek tiek kantrybės gaminant. Tai tarsi risotto atitikmuo, tik iš perlinių kruopų. Tiesa, mano receptas yra be balto vyno, kuris yra kiekviename risotto. Man asmeniškai šis skonis tikrai tobulas, toks paprastas, bet įmantrus - visi skoniai pažįstami, bet čia jie atsiskleidžia visai kitaip, net ir tos pačios perlinės kruopos, kurios kai kam gali pasirodyti per daug paprastu varguolių patiekalu. Tad pamėginkite pasigaminti jau šiandien!

Ingredientai

    • sausos perlinės kruopos: 1 puodelio
    • karštas vanduo: 2 puodelių (perlinių kruopų užmerkimui)
    • alyvuogių aliejus: ~3 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: ~2-3 valgomųjų šaukštų
    • sultinys: 2 puodelių (aš naudojau pačios virtą vištienos sultinį; geriausia būtų, jeigu virtumėte patys, bet jeigu skubate - tinka ir iš kubelio)
    • prieskoniai (mairūnas, raudonėlis, muskatas, universalus prieskonių mišinys, druska)
    • moliūgas: ~500 gramų
    • svogūnai: 1 didesnio
    • česnakas: 3-4 skiltelių
    • morkos: 1
    • šviežios petražolės: 1 šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas suberiame į puodą su karštu vandeniu (tinka karštas piltas iš krano) ir užverdame.
  2. 2. Kai vanduo su kruopomis užverda, išjungiame kaitrą ir uždengiame dangčiu, paliekame mažiausiai 3 valandas brinkti.
  3. 3. Kai kruopos jau išbrinksta, galima pradėti ruošti pelotto. Susmulkiname svogūną, česnaką, supjaustome nuluptą moliūgą ir morką.
  4. 4. Puode arba keptuvėje, kuriame ruošime perlotto, įkaitiname aliejų, tada įdedame sviestą (aš viską gaminau puode).
  5. 5. Į puodą sudedame ir apkepiname svogūną ir česnaką (maždaug 2 minutes), tada sudedame susmulkintus moliūgą ir morką, dar pakepiname (maždaug 3 minutes ).
  6. 6. Tada sudedame išmirkusias kruopas ir pakepiname viską dar kelias minutes.
  7. 7. Ant pakepintų kruopų su daržovėmis pilame iš pradžių kiek daugiau, nei pusę puodelio sultinio ir maišome, kol kruopos sugers sultinį, tuomet pilame dar nedidelę dalį sultinio ir vėl maišome, kol sugers, sudedame prieskonius pagal skonį, kai supylėte kažkur apie puodelį sultinio. Šitaip darome, kol visas sultinys po truputėlį bus pilnai sugertas. Tai turėtų trukti maždaug 45-60 minučių, o gal ir ilgiau, ar kiek trumpiau.
  8. 8. Kai kruopos jau prisigėrė sultinio ir viskas tapo vienalyte mase, sudedame smulkiai supjaustytas petražoles.
  9. 9. Perlotto jau paruoštas, labai skanu tiek vienas, tiek įtarkavus kietojo sūrio (pvz. "Džiugo"). Skanaus!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų košių receptų rasite: Perlinių kruopų košės.
Kepti grikiai su tunu ir feta
(1)
Kepti grikiai su daržovėmis
(1)