Kepti grikiai su tunu ir feta

2024-10-17 Autorius mitybosdienorastis

Kepti grikiai su tunu ir feta
Šios grikių salotos su tunu ir feta puikiai derina sveikus ingredientus bei intensyvius skonius. Išvirę grikiai pakepinami, kad išryškėtų riešutinis skonis, ir papildomi maistingaisiais komponentais – saulėje džiovintais pomidorais, kaparėliais, ir tunu. Fetos sūris suteikia kreminės tekstūros ir švelnaus sūrumo, o ghee sviestas – sodraus skonio. Patiekalą galima dar labiau pagardinti šviežiais laiškiniais česnakais, kurie suteiks gaivumo.

Šios salotos puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie įvairių valgių.

Redaktorės Vaidos komentaras - puiki idėja, kai norisi skaniai ir sočiai, bet tuo pačiu ir greitai. Lengvai pritaikomas patiekalas visiems skoniams. Aš labai mėgstu įmaišyti konservuotų avinžirnių ar kukurūzų, pjaustytų vyšninių pomidorų ir įberti šiek tiek smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

Ingredientai

    • Grikiai: 70 g
    • Fetos sūris: 30 g 
    • Saulėje džiovinti pomidorai: keli
    • Kaparėliai: keli (nebūtina)
    • Konservuotas tunas savose sultyse: skardinė
    • Ghee sviestas: gabalėlis
    • Druska: pagal skonį 
    • Pipirai: pagal skonį 
    • Bazilikai: pagal skonį 
    • Laiškiniai česnakai: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Grikius išvirti pagal nurodymus ant pakuotės.
  2. 2. Susmulkinti saulėje džiovintus pomidorus ir kaparėlius (jeigu naudojami), kubeliais supjaustyti fetos sūrį.
  3. 3. Įkaitinti sausą keptuvę, berti išvirtus grikius ir kepti kelias minutes, kol nugaruos vanduo.
  4. 4. Įdėti ghee sviesto gabalėlį, nusunktą tuną, smulkintus pomidorus, kaparėlius bei fetos sūrį, viską pabarstyti prieskoniais, išmaišyti ir pakepinti ~5-7 min.
  5. 5. Galima dar pagardinti fetos sūriu ir laiškiniais česnakais.
Kepti grikiai su tunu ir feta
Recepto autorius mitybosdienorastis
Grikiai su soja
(1)