Jaunystės košė - valo žarnyną, padeda mesti svorį, stiprina širdį

2020-02-05 Autorius WorldRecipes.lt

Jaunystės košė - valo žarnyną, padeda mesti svorį, stiprina širdį
Tikriausiai niekas nesiginčys, kad žmogaus sveikata, savijauta ir bendra būklė labai priklauso nuo maisto kokybės. Kuo vyresnis tampa žmogus, tuo labiau jis pradeda jausti tam tikrų produktų įtaką. Mokslininkai tyrinėdami ilgus metus gyvenančius žmones nustatė vieną veiksnį - beveik visi jie valgo itin paprastą maistą. Tokia tiesa, iš tikrųjų mūsų kūnui nereikia labai daug maisto, bet jis turi būti subalansuotas, kaip ši košė.

Remdamiesi maisto produktų bei įvairių dietų tyrimais, šiuolaikiniai dietologai rekomenduoja į savo racioną įtraukti vieną patiekalą - jaunystės košę.

Ji itin naudinga žmonėms, kuriems jau virš 40 metų, bet ją gali valgyti ir vaikai. Šioje košėje naudojami tokie ingredientai, kurie teigiamai paveikia žarnyną, pagerina žmogaus imuninę sistemą, gydo kasą ir sustiprina širdies bei kraujagyslių sistemą. 

Tokia košė labai rekomenduotina, kaip pusryčių patiekalas, bet ją galite rinktis ir kaip vakarienę. receptas itin paprastas, o tokios košės kaina tikrai maža - beveik kiekvienas gali sau leisti, tai valgyti kasdien. :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Vienai porcijai prireiks - 100 gramų kruopų (4 šaukštų), vienos nedidelės saujos razinų, 2-3 gabaliukų džiovintų abrikosų ir nedidelio gabaliuko moliūgo.
  2. 2. Iš pradžių nuplauname moliūgą, nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
  3. moliūgas supjaustytas kubeliais
    Reklama
  4. 3. Sorų kruopos turi aitrumo, tad prieš virimą jas reikia nuplikyti verdančiu vandeniu.
  5. 4. Po to soras užpilame vandeniu (1,5 puodelio) ir uždedame ant silpnos ugnies.
  6. 5. Kai tik vanduo puode užverdame, sudedame moliūgą. Verdame košę ant mažos ugnies maždaug 15-20 minučių, kol soros bus paruoštos.
  7. 6. Vieną minutę prieš išjungdamos ugnį, įberiame nuplautų razinų ir džiovintų abrikosų (iš anksto supjaustytų gabaliukais) ir įpilame vieną šaukštelį alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome ir patiekiame.
  8. 7. Į košę taip pat galima įpilti šaukštelį medaus. Bet dėl ​​džiovintų vaisių ir moliūgo ji ir taip bus saldi.
  9. 8. Džiovinti abrikosai yra itin turtingi kalio ir sustiprina žmogaus širdį.
  10. 9. Razinos padidina hemoglobino kiekį, taip pat pagerina kraujo sudėtį, sstiprina imunitetą. Neverta net kalbėti apie alyvuogių aliejaus naudą - visi žino, kad tai itin vertingas produktas, kuriame gausybe amino rūgščių.
  11. 10. Kitas labai naudingas ingredientas šioje košėje yra moliūgas.
  12. 11. Tai tiesiog tikras "super maistas", kurį galite naudoti visose dietos ir tradicinės medicinos srityse. Vertingiausias dalykas moliūguose yra itin didelis karotino kiekis. Medžiaga turi priešuždegiminį, imunostimuliuojantį bei priešvėžinį poveikį. Moliūgas taipogi itin naudingas kasai. Išmėginkite!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau sveikos mitybos receptų rasite: Sveika mityba ir receptai.
Špinatų salotos su nektarinais
(1)
Kiek laiko virti triušieną?
(1)
Salotos su feta ir bolivine balanda
(2)