Kareiviška košė iš grikių su mėsa | Receptas

2021-01-29 Autorius WorldRecipes.lt

Kareiviška košė iš grikių su mėsa | Receptas
Kareiviška košė - tai košė pagaminti iš kruopų (aš naudoju grikius), daržovių ir mėsos (naudojau jautieną). Dažniausiai naudojamos kruopos būna - grikiai, perlinės kruopos, soros. Daržovės įprastai svogūnai ir morkos.

Ingredientai

    • grikių: 1 stiklinės
    • troškintos jautienos: 350 gramų (arba kita mėsa)
    • svogūnų: 1
    • morkų: 2
    • vandens: 2 stiklinių
    • druskos: pagal skonį
    • maltų juodųjų pipirų: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jautiena paprastai troškinta (aš perku iškart iš parduotuvės). Kareivišką košę paruošti yra tikrai paprasta, ji verdama iš nebrangių ingredientų ir gaunasi maistinga bei soti. Gaminti ją geriausia yra katiliuke ant atviros ugnies, tad nuostabu jeigu turite tokią galimybę. Jeigu tokios galimybės nėra, tai galite virti ir savo virtuvėje.
  2. 2. Svogūną bei morką nuvalome.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną smulkiai supjaustome.
  5. smulkiai pjaustomas svogūnas
  6. 4. Morką sutarkuojame.
  7. sutarkuotos morkos
  8. 5. Ištirpiname šiek tiek riebalų iš skardinės su jautiena, pakepiname tuose riebaluose svogūnus su morkomis, kol suminkštėja.
  9. 6. Grikius perrenkame ir nuplauname. Suberiame į morkas su svogūnais, išmaišome.
  10. 7. Užpilame dviem stiklinėmis verdančio vandens (vandens turi būti maždaug per 2 pirštus daugiau nei kruopų).
  11. 8. Dabar galite sudėti ir mėsą. Arba galite tai padaryti košei bebaigiant virti.
  12. 9. Pasūdome, pabarstome pipirais ir verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol bus beveik išvirę, bet dar bus likę kiek vandens.
  13. 10. Tada uždengiame puodą dangčiu ir verdame ant mažos ugnies, kol visas vanduo susigeria.
  14. 11. Išjungiame ugnį ir leidžiame košei dar kiek pastovėti. Patiekiame ir skanaujame!
  15. 12. Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.

Vytautas

Su perlinem daug skaniau
Atsakyti

Aldona

Man su grikiais skaniau, perlinių kruopų ne itin mėgstu. :)

Antanas

O man ir su grikiais ir su perlinėmis kruopomis labai skanu. Priklauso nuo to ką turiu namie, su tuo ir pasigaminu. :) Ir anūkams patinka senelio pagaminta košė.
Atsakyti
Perlotto - perlinių kruopų košė
(2)