Juodoje arbatoje virta avižinė košė su medumi

2024-02-23 Autorius WorldRecipes.lt

Juodoje arbatoje virta avižinė košė su medumi
Galiu tik pasakyti, kad ši košė gaunasi labai soti, todėl nereikia prisivirti labai daug, kad vėliau netektų išmesti.

Dabar kai įvairiausių kruopų pas visus pilnos lentynos, pats metas ir su jomis pasigaminti kažką labai skanaus.

Šios košės receptą radau labai seniai, bet sugalvojau išmėginti tik dabar, galiu pasakyti, kad reikėjo gaminti šitaip jau anksčiau, nes tai skaniausias mano rastas būdas ją paruošti. Tikrai labai rekomenduoju išmėginti!

Beje, keliomis šeimos pamėgtomis avižinėmis košėmis jau dalinausi anksčiau:
- saldi avižinė košė su moliūgų ir džiovintais vaisiais;
- avižinė košė su obuoliais;
- avižinė košė su riešutų sviestu;

O dabar imamės gamybos!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pienas: 0,5 stiklinės
    • juoda arbata: 1 maišelio
    • avižinės kruopos: 0,5 stiklinės
    • šilauogės: 2 šaukštų
    • bananai: 0,5
    • medus: 1 šaukšto (naudoju "Brolių medų" su šaltalankiais)
    • druska: žiupsnelio
    Patiekiant (nėra būtina):
    • bananai
    • šilauogės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pašildykite pieną ir dėkite į jį arbatos maišelį. Palaikykite maždaug 10 minučių, kad pritrauktų arbatos skonio ir išimkite.
  2. 2. Tuomet dėkite puodą su pienu ant viryklės, supilkite avižines kruopas ir maišant virkite, kol košė išvirs bei sutirštės.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau košė bus beveik išvirusi, sudėkite šilauoges, susmulkintą bananą, berikite druską ir pagardinkite medumi. Išmaišykite ir pakaitinkite dar maždaug 1-2 minutes.
  5. 4. Išvirusią košę dėkite į dubenėlį, ant viršaus uždėkite supjaustyto banano ir uogų. Skanaukite!
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
(2)