Saldi avižinė košė su moliūgu, bananais ir džiovintais vaisiais

2024-02-23 Autorius WorldRecipes.lt

Saldi avižinė košė su moliūgu, bananais ir džiovintais vaisiais
Pastarąją savaitę bene kasdien valgau tokią košę - saldžią avižinę košę su moliūgais, džiovintais vaisiais ir meduolių prieskoniais. Pabaigai dar paskaninu bananais - ir gaunasi beveik kaip koks skanus desertas. Labai patinka tokie pusryčiai! :)

Beje jau anksčiau rodžiau kaip galima pagaminti skanią avižinę košę su obuoliais ir avižinę košę su riešutų sviestu. Abu tie variantai mūsų šeimai taip pat labai patinka ir yra verti Jūsų dėmesio! ;)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pieno: 200 mililitrų
    • avižinių dribsnių: 5 valgomųjų šaukštų
    • moliūgo: gabaliuko (maždaug obuolio dydžio)
    • sviesto: 1 arbatinio šaukštelio
    • rudojo cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovintų vaisių (slyvų ar razinų ar abrikosų)
    • bananų: 1
    • meduolių prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio (cinamono. gvazdikėlių, imbiero, muskato, kvapiųjų pipirų mišinys)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode užvirkite pieną, sudėkite smulkiai tarkuotą moliūgą ir pavirkite apie dvi minutes.
  2. 2. Tada suberkite avižinius dribsnius, žiupsnelį druskos, papildykite vandens.
  3. Reklama
  4. 3. Prieš bebaigiant virti dribsniams, sudėkite smulkintus džiovintus vaisius, meduolių prieskonius ir cukrų.
  5. 4. Nukelkite nuo kaitros, įmaišykite sviesto ir bananų griežinėlius.
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)
Grikiai su jautienos faršu
(2)
Grikiai su pievagrybiais
(4)