Perlinė - Šilkinė košė su spirgučiais

2020-06-03 Autorius Kviečiu į virtuvę

Perlinė - Šilkinė košė su spirgučiais
Dažniausiai mano vyras perlinių kruopų parduotuvėje nuperka vien dėl šios košės. :) Kitur jam jos nėra būtinos, bet šiame patiekale jis jas labai mėgsta. Kadangi, man ir pačiai patinka šis patiekalas, tai aš visai nesiskundžiu. O dabar atėjo laikas pasidalinti receptu ir su Jumis!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • perlinės kruopos: 1 stiklinės
    • bulvės: 3-4
    • svogūnai: 1-2
    • rūkyti lašinukai: ~70-100 gramų (arba šoninė)
    • pienas: 2-3 stiklinių
    • druska: pagal skonį
    • krapai: kelių šakelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia perlines kruopas užpilkite vandeniu ir išvirkite.
  2. verdamos perlinės kruopos
  3. 2. Bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
  4. tarkuojamos bulvės smulkia tarka
    Reklama
  5. 3. Svogūnus supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  6. pjaustomi svogūnai smulkiais gabaliukais
  7. 4. Šoninę (arba rūkytus lašinukus) taip pat supjaustykite smulkiais kubeliais.
  8. supjaustyta šoninė kubeliais
  9. 5. Pasiimkite storadugnį puodą. Suberkite šoninę ir pakepinkite, kol ji gražiai apskrunda.
  10. 6. Tuomet suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol šie suminkštėja.
  11. 7. Tada į puodą suverskite virtas perlines kruopas ir tarkuotas bulves.
  12. 8. Berkite druskos ir užpilkite pienu.
  13. 9. Kaitinkite ant silpnos ugnies. Virkite maždaug pusvalandį, vis pamaišydami, nes košė tikrai linkus lipti prie puodo dugno.
  14. 10. Išvirusią košę pabarstykite susmulkintais krapais, patiekite ir skanaukite!
  15. patiekta šilkinė košė su spirgučiais ir krapais
  16. 11. Rekomendacija: Daugiau košių receptų rasite: Košės.

Išbandžiau

Skanu,nuo senų laikų verdam
Atsakyti

Lana

O mes I orkaitė kisdavom😊
Atsakyti

Ala

Dedu dar pupelių arba pabaigoje dedu žirnelius
Atsakyti

Siaube

Tai jau bus kita košė!!! Šilkinė košė - be pupelių! Žmonės, kam komentuojate tokius sudus..

Deimante

Oh gerai kad priminet labai ir man skanu su zirneliais.

Virga

Aš dedu perlinių kruopų ir virtų skaldytų žirnių. Tai tikra žemaitiška šilkinė košė, pieno nepiliu. Kai išverda užpilu spirgučių padažu.
Atsakyti

Dana

Tai originalus receptas, skanumėlis

Ilona

Superinė košė! Dažnai verdu ir viską taip pačiai darau, tik niekada nepilu pieno.
Atsakyti

Zigmas

Šilkine koše virdavo iš ruginių miltų. Tamsiai ruda, bet skani, nes skaniau nieko neturėjome. Ačiū, kad priminėte.
Atsakyti

Nijolė

Aš bulves žalias ar virtas tarkuoti?
Atsakyti

stevija

žalias

Daiva

Nu ponia,Nijole jūs visai!☺

Virga

Bulves skutamos, tik virtos- lupamos :)
Atsakyti

Zita.

Aš užpilu verdančiu pienu, taip nesvyla.
Atsakyti

Audra

Verdu dažnokai, labai patinka 👍👍👍
Atsakyti
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)