Pirmą kartą šią košę pasidariau per Velykas, tarsi kokią šventinę košę. Žmona iš pradžių burbėjo, kad šventėms pasidariau tik sau valgyti, bet po to valgė ir sakė, kad viskas skanu. Kitą kartą rekomendavo šitą gaminti, kai ateis mano brolis į svečius. Net brolis pamatęs kuo jį vaišinu suteikė pavadinimą - Raketų kuras. Košę dariau dviejų rūšių: aštrią ir neaštrią, asmeniškai man, aštrus patiko labiau. Man atrodo, kad reikia šiek tiek aštrumo. Tikrai skani košė, norint su naudoti avinžirnius!
Čili pipirai: 1 (originaliame recepte džiovintas, bet man žymiai skaniau šviežias)
raudonėliai: 2 arbatinių šaukštelių
šviežios petražolės
druska
šviežiai malti pipirai
aliejus
Recepto paruošimas
1. Avinžirnius iš vakaro užmerkite dideliame inde. Vandens pilkite kokius 5 kartus daugiau (geriau daugiau nei mažiau), nei pačių avinžirnių. Dar rekomenduojama įpilti sodos šaukštelį (kam to reikia nežinau, vieną kartą pamiršau ir nieko). Brinkinkite maždaug 8 valandas.
2. Nupilkite vandenį, supilkite avinžirnius į puodą, pripilkite daug vandens ir su žiupsneliu druskos uždėkite virti. Virkite ant mažos ugnies beveik valandą (laikas, matyt, priklauso nuo rūšies, reiktų pažiūrėti ant pakelio, kiek rekomenduojama).
Reklama
3. Kol avinžirniai verda galite baklažaną supjaustyti kubeliais maždaug po 1 centimetrą. Sumeskite į pasūdytą vandenį, kad pamirktų. Skaičiau, kad taip ištraukiamas kartumas.
4. Supjaustykite svogūną, papriką, česnaką, labai smulkiai Čili pipirą. Svogūnus nedideliame kiekyje aliejaus pakepinkite kol suminkštės, sudėkite pjaustytą papriką, išgriebkite baklažanus ir sudėkite kartu kepti. Kepkite pamaišant, kol suminkštės paprika ir apkeps baklažanas.
5. Tuo laiku supjaustykite kubeliais pomidorus. Rekomenduoja lupti, bet aš kartais ir nelupu.
6. Kai paprika ir baklažanas apkepa, sudėkite pomidorus, česnakus. Raudonėlį dėkite arba dabar, arba kartu su svogūnais. Kelias minutes pakepinkite, iš principo, kad sušiltų pomidorai.
7. Per tą laiką išverda avinžirniai, nusunkite vandenį ir sudėkite į keptuvę prie daržovių.
8. Šiek tiek druskos, pipirų, išmaišykite, pora minučių pakepinkite, ir kadangi avinžirniai ką tik išvirę ir karšti, tai galima ir baigti.
9. Patarimas: Dar galima pridėti šviežių petražolių, bet paskutinį kartą kai dariau pamiršau.
Citrina
Atsakyti