Soti avinžirnių sriuba su mėsa - mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis

2024-02-16 Autorius WorldRecipes.lt

Soti avinžirnių sriuba su mėsa - mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis
Tiesą pasakius, man nėra svarbu koks lauke oras, šilta ar šalta, aš visad noriu valgyti sriubos. Suvalgius koki dubenėlį garuojančios sočios avinžirnių sriubos su mėsa, o tiksliau mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis man iškart pagerėja nuotaika, užplūsta energijos banga ir norisi "nuversti kalnus". Be galo skani sriuba, kurią paruošti nėra sunku, o rezultatas tikrai fantastiškas. Nors mano vyras nėra didžiulis avinžirnių mėgėjas, bet šioje sriuboje jie jam labai patinka ir valgo su malonumu. Pamėginkite ir Jūs! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • avinžirniai: 1 stiklinės
    • bulvės: 3
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • laiškiniai česnakai: 1 ryšulėlio
    • aliejus: šlakelio
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • pomidorai: 2
    • vanduo: 1,5 litro
    • smulkinta kiauliena: 500 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avinžirnius užpilkite vandeniu bei palikite brinkti per visą naktį.
  2. 2. Po to daržoves nulupkite. Bulves supjaustykite kubeliais, morką griežinėliais, svogūną bei česnaką pasmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į puodą berkite avinžirnius, sudėkite bulves, užpilkite vandeniu ir užkaiskite sriubą virti.
  5. 4. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite svogūną, česnaką ir morkas.
  6. 5. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite bei supjaustykite kubeliais. Keptuvėje daržovėms suminkštėjus, suberkite pomidorą. Pakepinkite porą minučių.
  7. 6. Į kiaulieną sudėkite kiaušinio trynį ir miltus, įberkite žiupsnį druskos. Masę išmaišykite ir formuokite nedidelius mėsos kukuliukus. Juos dėkite į sriubą.
  8. 7. Tada supilkite keptuvės turinį. Sriubą pagardinkite druska, pipirais ir pabaikite virti.
  9. 8. Pabaigoje pabarstykite susmulkintais laiškiniais česnakais.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!

Eglė

Visos didžiausios pagyros šios sriubos autorei. Tikras skanumėlis.
Atsakyti
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
(18)
Kaip virti žuvienę arba alandų salų žuvienė
(4)