Pastarosiomis dienomis labai supratau, kad ne taip ir mėgstu itin karštas dienas. Mėgstu šiltas, bet tikrai ne per daug karštas. Miegoti darosi sunku, nes labai karšta. O dienomis norisi tik kuo mažiau maisto ir ko nors šalto.
Pats geriausias būdas atsivėsinti yra gerti ne tik šaltus gėrimus, bet ir valgyti šaltą maistą. Ši ispaniška Gazpacho sriuba ne tik atgaivina, bet ir labai puikiai pasotina. Ją paruošti itin paprasta: sutriname visus ingredientus, o tuomet gerai atšaldome.
Tokia sriubai geriausia naudoti kuo labiau prinokusius ir itin sultingus pomidorus. Įprastai yra dedamas ir agurkas, raudona arba žalia paprikos, raudonas arba įprastas svogūnas. Taip pat yra įpilama šiek tiek raudonojo vyno acto. Aš jo šį kartą neturėjau, todėl panaudojau šviežias citrinos sultis. Taip pat internete galima rasti šios sriubos variantų su kelias minutes vandenyje išmirkytomis batono riekelėmis. Šį variantą išmėginsiu kada nors ateityje.
Kadangi mano turimi pomidorai nebuvo labai sodraus skonio, tai jam paryškinti įdėjau šiek tiek cukraus. Taip pat naudojau ir šviežius bazilikus, nes jie visada kvepia vasara.
Aurelija
Atsakyti