Šampinjonų sriuba su morkomis, bulvėmis ir grietinėle

2023-09-14 Autorius WorldRecipes.lt

Šampinjonų sriuba su morkomis, bulvėmis ir grietinėle
Šiandien noriu pasidalinti labai paprastos, bet itin skanios šampinjonų (pievagrybių) sriubos receptu su morkomis, bulvėmis ir grietinėle. Ingredientai tokie paprasti, kad pas daugumą bus randami iškart namuose. Paruošimas taip pat toks paprastas, kad pavyks net virtuvės naujokams. Šią sriubą gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Paprasta, greita, pigu ir labai skanu. Tad dalinuosi receptu, nieko ilgai nelaukite ir imkitės gamybos jau dabar! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 1 labai didelės
    • morkos: 1 vidutinio dydžio
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio
    • pievagrybiai: 7 nedidelių
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlė: 0,5 puodelio
    • sultinys: 1 kubelio
    • petražolės: pluoštelio
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves supjaustykite kubeliais ir kartu su sultinio kubeliu virkite vandenyje (~ 1 litre vandens).
  2. 2. Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol pasidarys skaidrūs.
  3. Reklama
  4. 3. Kartu su svogūnais dėkite plokštelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite maždaug 10 minučių.
  5. 4. Sutarkuokite morką burokinės tarkos pagalba, dėkite į keptuvę ir troškinkite uždengę dar maždaug 10 minučių.
  6. 5. Bebaigiant troškinti, įberkite miltus į keptuvę ir pakepinkite.
  7. 6. Visą keptuvės turinį pilkite į puodą pas bulves. Užvirkite.
  8. 7. Supilkite grietinėlę, berkite kapotas petražoles ir užvirkite.
  9. 8. Patiekite ir skanaukite!
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
(1)
Faršo-sorų sriuba
(3)
Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais
(19)
Šalta avokadų sriuba su pasukomis pagal Beatą
(2)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)