Kreminė šaldytų baravykų sriuba su grietinėle

2023-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kreminė šaldytų baravykų sriuba su grietinėle
Neįsivaizduoju savo gyvenimo be skanių sriubų. O štai grybų sriubos man pačios tobuliausios, ypač jei gamintos su grietinėlė, nes jos tada gaunasi kreminės ir švelnios. 

Šią baravykų sriubą tikrai nėra sunku paruošti, ji gaunasi puiki ir sušildanti. Visa šeima ją giria ir sako, kad tai viena geriausių mano gaminamų sriubų. 

Gamindama šią sriubą, aš renkuosi šaldytus baravykus. :)

Ingredientai

    • šaldyti baravykai: 600 gramų
    • svogūnai: 2
    • česnakas: 3 skiltelių
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
    • krapai: 2 valgomųjų šaukštų
    • paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti baravykų milteliai: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • citrinos sultys: šlakelio
    • sultinys: 500 mililitrų
    • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode ištirpinkite sviestą ir apkepinkite susmulkintus svogūnus bei česnakus.
  2. 2. Tuomet sudėkite nuplautus baravykus ir kepinkite maždaug 8 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Po to suberkite prieskonius ir išmaišykite.
  5. 4. Pilkite sultinį, sojų padažą, virkite dar apie 5 minutes. Įpilkite citrinos sultis.
  6. 5. Tuomet miltus sumaišykit su grietinėle ir supilkite į sriubą. Virkite dar maždaug 5 minutes.
  7. 6. Galiausiai patiekite su tarkuotu kietuoju sūriu.
  8. 7. Sriuba gaunasi tiršta, labai ją skanu valgyti su tarkuotu kietuoju sūriu, pvz. parmezanu. Taip pat labai tinka skrudintos duonos gabaliukai arba džiūvėsėliai. Skanaus!
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
(3)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)
Lietuviška pievagrybių sriuba
(2)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)