Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis

2022-05-15 Autorius WorldRecipes.lt

Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
Mano požiūriu paruošti skanią ir įdomią labai sriubą privalo mokėti kiekvienas, nesvarbu vyras ar moteris. Man sriubų niekada nebus per daug, pačiose įvairiuose formose. Šią sriubą aš nusižiūrėjau keliaudama Vokietijoje, kur man ji buvo pristatyta kaip vietinė guliašo sriubos versija. Vienur pasakojo, kad ją gamina su pupelėmis, kitur, kad be jų. Matyt tai priklauso nuo regiono? O kadangi mano vokiečių žinios nėra eksperto lygio, tai iki galo šio klausimo nepavyko išsiaiškinti. Man asmeniškai su pupelėmis skaniau ir sočiau. :)

Ingredientai

    • jautiena: 1 kilogramo (supjaustome nedideliais kubeliais)
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 4 vidutinio dydžio (supjaustome smulkiai)
    • česnakas: 1 skiltelės (susmulkiname)
    • pupelės: 1 skardinės (arba pagal skonį; galima visai nedėti)
    • malta saldžioji paprika: ~2 valgomųjų šaukštų
    • bulvės: 4 (supjaustome vidutinio dydžio kubeliais)
    • raudonasis vynas: 0,5 stiklinės
    • jautienos sultinys: 0,5 litro
    • vanduo: 3 stiklinių
    • pomidorų pasta: 3 valgomųjų šaukštų
    • kmynų sėklos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 1
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode įkaitiname aliejų su sviestu ir jame apkepiname jautienos gabaliukus. Kepiname ją per kelis kartus dalimis, kad mėsa apskrustų, bet nepradėtų troškintis savose sultyse.
  2. 2. Išėmę mėsą, į puodą suberiame svogūną ir česnaką bei šiek tiek pasūdę pakepiname, kol suminkštėja.
  3. Reklama
  4. 3. Vėl sumetame visą mėsą, suberiame papriką ir toliau kepdami gerai viską išmaišome. Ten pat įmetame laurų lapą ir suberiame kmynus.
  5. 4. Pomidorų pastą išmaišome jautienos sultinyje ir supilame į puodą su mėsa. Ten pat supilame vandenį ir vyną. Jeigu reikia, beriame druskos ir pipirų ir, sumažinę kaitrą, sriubą paliekame virti maždaug 60 minučių.
  6. 5. Po to sudedame supjaustytas bulves ir pupeles (pupeles galite dėti ir dar šiek tiek vėliau, jeigu norite, kad jos būtų mažiau sutežusios) bei verdame dar maždaug 45 minutes - kol jautiena bus itin minkšta, o bulvės dar išsaugojusios savo formą. Patiekiame ir skanaujame!
  7. 6. Patarimas: Tai tokia vokiško guliašo, kuriuo galite pavaišinti net nemėgstančius valgyti aštriai, receptas. Jei norisi išgauti tikrą "vengrišką" guliašo skonį, dar reikia trijų kubeliais supjaustytų morkų, dviejų kubeliais supjaustytų raudonų paprikų ir bent 2 vengriškų džiovintų aitriųjų paprikų. Raudonas paprikas reiktų pakepinti kartu su svogūnais, o morkas bei aitriąsias paprikas sumesti kartu su bulvėmis. Be to, vengrai savo sriubą sriubą dar pagardina petražolėmis ir aitriųjų paprikų milteliais.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau guliašo sriubų receptų rasite: Guliašo sriubos.
Ispaniška česnakinė sriuba su kiaušiniu
(4)
Tiršta voveraičių sriuba su vištiena ir kreminiu sūriu
(1)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Trinta veganiška keptų morkų sriuba
(3)