Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą

2021-05-31 Autorius Tinginių maistas

Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
Tokius skanius baltus rūgštynių šaltibarščius atrodo, kad galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Šį receptą man parodė mama, o ji sakė, kad pamatė vienoje iš Beatos knygų. Šaltibarščiai su rūgštynėmis gaunasi labai gaivūs, sakyčiau pasakiški. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs. :)

Ingredientai

    • rūgštynės (lapelių reiks maždaug 4 saujų, arba tie, kad išvirus, kartu su skysčiu, jų būtų maždaug 0,5 litro)
    • krapai: ryšelio
    • svogūnų laiškai: ryšelio
    • trumpavaisiai agurkai: 2
    • pienas: 0,5 litro
    • rūgpienis: 0,5 litro
    • grietinė
    • druska: pagal skonį
    • virti kiaušiniai: kiek norisi (galima ir nedėti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rūgštynių lapelius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Kaip jau paminėjau aukščiau, rūgštynių kartu su skysčiu turėtų būti ~0,5 litro.
  2. 2. Tada į puodą su rūgštynėmis dėkite susmulkintus krapus, svogūnų laiškus ir stambia tarka sutarkuotus agurkus.
  3. 3. Ten pat supilkite pieną ir rūgpienį. Taip pat įberkite druskos ir išmaišykite.
  4. 4. Šaltibarščius pilkite į dubenėlius. Jeigu norisi, pagal skonį pagardinkite grietine, įdėkite virtų kiaušinio gabaliukų.
  5. 5. Skaniausia patiekti su virtomis arba keptomis bulvėmis. Pasilepinkite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau šaltibarščių receptų rasite: Šaltibarščių receptai.
Sriuba su mėsos kukuliais ir avinžirniais
(19)
Sodri trinta pomidorų sriuba
(1)
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Kopūstų sriuba (kopūstienė)
(16)