Skaniausia trinta pievagrybių sriuba su grietinėle

2023-09-15 Autorius Mamukynas

Skaniausia trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Ši trinta pievagrybių sriuba su grietinėle yra šiltas ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Sriuba yra gausi skonių ir aromatų, o grietinėlė suteikia jai švelnumo bei kremiškumo.

Autorės komentaras - aš labai mėgstu įvairiausias sriubas paruoštas su grietinėle. Jos būna lengvo ir švelnaus skonio. Ne išimtis ir ši trinta pievagrybių sriuba. Ji gaunasi fantastiška ir tikrai man pati skaniausia, o ją paruošti tikrai pavyks net virtuvės naujokui. Dar didžiulis jos privalumas tas, kad ir ingredientai yra labai paprasti ir pas daugumą randami iškart namuose. Na, o jei namuose nepavyks rasti, tai artimiausioje parduotuvėje tikrai atrasite be didelio vargo. Būtinai pamėginkite pasigaminti.

Ingredientai

    • Pievagrybiai: 400 g
    • Sultinys: 0,5 l
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Miltai: 2 valg. š.
    • Sviestas: 20 g
    • Grietinėlė: 100 ml
    • Petražolės (neprivaloma)
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pievagrybius ganėtinai smulkiai supjaustyti.
  2. smulkiai supjaustyti pievagrybiai
  3. 2. Tada svogūną ganėtinai smulkiai supjaustyti.
  4. smulkiai pjaustytas svogūnas
  5. 3. Pakepinti svogūnus su pievagrybiais su maždaug 10 g sviesto.
  6. 4. Tuomet puode, kuriame bus verdama sriuba, išlyditi likusį sviesto gabaliuką bei suberti miltus. Kaitinti kol masė taps vientisa.
  7. 5. Tada į puodą su miltais bei sviestu supilti karštą sultinį, suberti pakepintus grybus su svogūnais, trupučiu druskos ir pipirų (pagal savo skonį). Nuolatos maišyti iki kol užvirs.
  8. 6. Galiausiai išvirtą sriubą sutrinti su blenderiu bei užbalinti grietinėle, užberti pertražolių.

Aldona

Tikrai labai pasiteisinęs receptas. Ačiū, kad pasidalinote, šeimoje tapo viena mėgstamiausių sriubų. :)
Atsakyti
Skaniausia trinta pievagrybių sriuba su grietinėle

Violeta

Gaminu pagal šį receptą dažnai, labai skaniai gaunasi.
Atsakyti
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)
Pieniška kopūstų sriuba su sūriu
(1)