Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais

2021-12-17 Autorius VBlog

Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Chašlama yra tokia kaukazietiška sodri tiršta sriuba (gal net primeną troškinį), kurioje puikiai tarpusavyje mėsa ir daržovės. Dažniausia ši sriuba yra gaminama su aviena/ėriena, bet ir jautiena idealiai tinka. Man asmeniškai gal net labiau patinka su šia mėsa, o ir jos man surasti kokybiškos parduotuvėse yra žymiai paprasčiau.

Pačios pagrindinės taisyklės gaminant šį patiekalą - mėsa ant kauliuko, šviežios daržovės ir didelė kompanija. Idealiai tinka iškylai gamtoje, žvejybai ir taip toliau, nes gaminimas yra ganėtinai paprastas, taip pat nereikalauja daug priežiūros. Pamėginkite ir suprasite apie ką aš kalbu! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jautienos šonkauliai: ~2 kilogramų (kaip minėjau labai tinka aviena, iš bėdos tiks net kiauliena)
    • bulvės: 1 kilogramo
    • saldžiosios paprikos: 2
    • minkšti, gerai sunokę pomidorai: 1 kilogramo
    • svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
    • morkos: 1 (vidutinio dydžio)
    • aitrieji pipirai: 2-3 (mėgstantiems aštriau)
    • šviesus alus: 1 litro
    • druska: ~1 nedidelės saujos
    • pipirai: ~septintadalis saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių prireiks gaminant chašlamą sriubą su jautiena.
  2. 2. Į kazaną sudėkite jautieną.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite bulves.
  5. 4. Po to svogūnai.
  6. 5. Ir sluoksnis morkų kartu su aitriosiomis paprikomis.
  7. 6. Ir tada dar sluoksnis saldžiųjų paprikų.
  8. 7. Pabaigai uždenkite sluoksniu pomidorų. Pabarstykite gana gausiai druska ir pipirais
  9. 8. Dėkite kazaną ant pakūrento pečiūko, užpilkite alumi. Jei norisi, kad gautųsi labiau kaip sriuba, pilkite dar kiek vandens, kad vos apsemtų.
  10. 9. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant minimalios kaitros maždaug 2-3 valandas.
  11. 10. Po 2,5 valandos pabarstykite šviežia kalendra, uždenkite dangtį ir patroškinkite dar kelias minutes. Nuėmus dangtį po 10 minučių kvapai pasklis po visą kiemą, net kaimynai subėgs, reiškiasi Chašlama jau paruošta ir galite lepintis. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau sriubų su jautiena receptų rasite: Sriubos su jautiena.

aras

Super. Dabar kazano neturiu, bandysiu Zepter puode ant kaitlentės, pagal kazano eiliškumą.🙂
Atsakyti
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Šalta špinatų sriuba
(2)