Trinta žirnių sriuba su šonine

2022-09-14 Autorius Kviečiu į virtuvę

Trinta žirnių sriuba su šonine
Žirnių sriuba nuo vaikystės man yra viena skaniausių sriubų. Atrodo, kai dabar pamenu dieduko virtos žirnių su spirgučiais sriubos skonį. Nežinau ar ji tikrai tokia skani būdavo ar taip tik atrodydavo, kai abu grįždavome gerokai išalkę iš žvejybos. Jis būdavo didžiausias mano draugas, guodėjas ir mūsų tie pasivaikščiojimai likę man atmintyje nors dieduko jau nebeturiu daugiau nei 20 metų. Tikriausiai tas sukurtas ryšys ir lieka prisiminimuose.

Nežinau net kodėl taip nostalgiškai, bet tiesiog suplūdo prisiminimai.

Ingredientai

    • žirniai: 1 stiklinės
    • bulvės: 3
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sultinys: 2 litrų
    • lauro lapai: 2
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • šoninė: kelių juostelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žirnius užmerkiame iš vakaro ir paliekame brinkti (šitaip jie daug greičiau išverda).
  2. 2. Po to daržoves nulupame ir nuplauname.
  3. Reklama
  4. 3. Tada svogūną, česnaką ir morką supjaustome nedideliais gabaliukais.
  5. 4. Puode ištirpiname sviestą. Sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštėja.
  6. 5. Suberiame mirkytus žirnius, kubeliais pjaustytas bulves. Pagardiname druska, pipirais, lauro lapais ir užpilame sultiniu. Verdame maždaug pusvalandį.
  7. 6. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  8. 7. Šoninę paskrudiname sausoje keptuvėje.
  9. 8. Tada sriubą pilstome į dubenėlius, ant viršaus uždedame šoninės juosteles.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau žirnių sriubų receptų rasite: Žirnių sriubos.
Trinta žirnių sriuba su šonine
Keptų moliūgų sriuba su vištienos kukuliais ir grietinėle
(4)
Austriška česnakų sriuba
(5)