vištienos sultinys: pagal skonį (tinka ir žuvies sultinys)
žuvies: pagal skonį (man patinka kai būna kuo daugiau)
krevetės: pagal skonį
tarkuota citrinos žievelė: iš trečdalio citrinos
tarkuota apelsino žievelė: iš trečdalio apelsino
druska
pipirai
šviežios petražolės (arba svogūnų laiškai)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkiai supjaustytą svogūną, morką ir bulves sudedame į puodą.
2. Suberiame susmulkintą česnaką ir pakepiname vis maišydami kelias minutes gabaliuke sviesto.
3. Užpilame viską vynu ir leidžiame gerokai nugaruoti. Tada lieka sudėti lauro lapus, pomidorus su lupena ir užpilame vandeniu. Pas mane buvo maždaug 1 litras.
4. Pagardiname žievelėmis, sultiniu, druska ir pipirais. Leidžiame uždengus maždaug 10 minučių virti ant mažos kaitros.
5. Per tą laiką, kol sultinys verda, žuvį susismulkiname, padruskiname, papiriname arba užbarstome žuvies prieskoniais.
6. Po to sultinį nuimame nuo ugnies, išėmus lauro lapus sublenderiuojame ir perkošiame per sietelį.
7. Paragaujame ir pagardiname, jeigu ko trūksta, sudedame žuvį ir uždengus leidžiame keletą minučių pavirti.
8. Nukeliame nuo kaitros, suberiame žalumynus ir leidžiame dar kelias minutes viskam "skonį įgauti".
9. Patiekiame su šviežia duona ir lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau žuvienės receptų rasite: Žuvienės receptai.
Rasa Medvedeva
Atsakyti