Aštri balandėlių - kopūstų sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais

2024-02-20 Autorius WorldRecipes.lt

Aštri balandėlių - kopūstų sriuba su mėsos kukuliais ir ryžiais
Pastaruoju metu oras tiesiog "banguoja". Vieną dieną atrodo jau pavasaris, kitą jau vėl vėsu. O kai vėsu - man labai norisi sriubos. Tad vakar dienos pietums paruošiau sušildančią kopūstų sriubą su mėsos (aš gaminau iš kiaulienos, bet puikiai tinka ir jautienos-kiaulienos miksas) kukuliais ir ryžiais. Ir taip visiškai atsitiktinai pavadinau ją balandėlių sriuba. Jos skonis tikrai labai geras, su labai lengvu aštrumu. Toks paprastas, šiltas ir jaukus naminis maistas. Būtinai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien! 

Ingredientai

    • kopūstai: 0,5 nedidelio
    • bulvės: 3
    • ryžiai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • porai: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sviestas: 30 gramų
    • alyvuogių aliejus: šlakelio
    • čili milteliai: pagal skonį
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų (naudoju naminį)
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • lauro lapai: 2
    • vanduo: 2,5 litro
    • smulkinti žalumynai: 1 valgomojo šaukšto
    Mėsos kukuliams:
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • česnako granulės: ~1-4 arbatinių šaukštelių (arba pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia daržoves nulupkite ir nuplaukite.
  2. 2. Tada svogūną, česnaką ir porą supjaustykite smulkiais gabaliukais, kopūstą ruoželiais, bulves kubeliais, o morką sutarkuokite.
  3. 3. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą.
  4. 4. Sudėkite daržoves ir pakepinkite kelias minutes.
  5. 5. Suberkite ryžius, prieskonius, užpilkite vandeniu ir užkaiskite sriubą virti maždaug 20 minučių. Įmaišykite pomidorų padažą.
  6. 6. Pasigaminkite mėsos kukulius - į kiaulienos faršą muškite kiaušinį, berkite prieskonius ir miltus. Masę gerai išmaišykite.
  7. 7. Tada formuokite nedidelius - maždaug vieno kąsnio dydžio kukuliukus. Sudėkite juos į sriubą ir virkite dar maždaug 7-10 minučių.
  8. 8. Pagardinkite žalumynais, patiekite ir skanaukite!

Skaitytojas

O kam tie miltai į faršą? Į mėsą tiesiog dėti ryžius, tada tikrai bus balandėlių faršas.
Atsakyti
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Trinta baklažanų, pomidorų ir paprikų sriuba
(1)
Charčio su kiauliena
(6)
Tiršta, soti ir aštri pupelių sriuba su mėsa
(2)