Charčio su kiauliena

2021-04-30 Autorius WorldRecipes.lt

Charčio su kiauliena
Internete labai norėjau surasti skanios charčio sriubos su kiauliena receptą. Charčio sriubos yra receptų yra daug, bet su kiauliena nelabai, tad surinkau sau tinkančią sriubą iš kelių receptų, ir puikiai pavyko, sriuba gavosi itin skani. Aštresnių pojūčių mėgėjams tikrai patiks. Pamėginkite jau šiandien.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaulienos kumpis: ~600 gramų
    • ryžiai: 100 gramų
    • pomidorai savo sultyse: 2 nedidelių skardinių (arba 1 didelės)
    • svogūnai: ketvirtadalio
    • čili: 1-2 (priklausomai nuo mėgstamo aštrumo)
    • česnakas: 2 didelių skiltelių
    • vanduo: 0,5-0,7 litro
    • cukrus: 1-2 arbatinių šaukštelių (nėra būtina)
    • prieskoniai chmeli-suneli (arba juodieji pipirai, susmulkintas lauro lapas, paprikos milteliai ir kalendra)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
  2. pjaustoma kiauliena
  3. 2. Tada svogūną smulkiai supjaustome.
  4. pjaustomas svogūnas
    Reklama
  5. 3. Viską pakepiname ant keptuvės.
  6. svogūnai kepami su kiauliena keptuvėje
  7. 4. Pomidorus savo sultyse susmulkiname blenderiu, jeigu norisi, kad liktų didesni gabaliukai pomidorų, supjaustome juos tiesiog peiliu, kaip tai šį kartą padariau aš.
  8. 5. Čili perpjauname išilgai perpus, išimame sėklas, pertvaras ir supjaustome smulkiai, česnakus sutarkuojame.
  9. čili ir česnakai
  10. 6. Puode užviriname vandenį, pradžioje geriau mažiau įpilti, po to galima bus įpilti dar, jeigu bus mažai.
  11. 7. Į užvirintą vandenį sudedame pakepintą mėsą su svogūnais, įberiame šiek tiek druskos, suberiame ryžius ir toliau verdame ant nedidelės kaitros.
  12. verdama charčio sriuba
  13. 8. Toje pačioje keptuvėje pakepiname pusę pjaustytų čili, sudedame susmulkintus pomidorus su visomis sultimis, kelias minutes patroškiname, sudėti pusę česnakų, dar porą minučių patroškiname ir supilame į puodą su mėsa, virti, kol beveik išvirs ryžiai.
  14. verdama charčio
  15. 9. Paskui sudedame druską, prieskonius, likusius susmulkintus čili ir česnakus. Aš šiame etape dar įdedu cukraus pagal skonį, nes man pasirodė šiek tiek rūgštoka, o su cukrumi pats tas.
  16. 10. Verdame, kol išverda ryžiai. Patiekdami galite įdėti petražolių kelis lapelius. Skanaus!
Lęšių sriuba su antiena
(1)
Pomidorų sriuba su pupelėmis
(2)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)