Tokia kreminė trinta moliūgų sriuba su keptais avinžirniais yra gana paprastai pagaminama, bet tuo pačiu gaunasi soti ir skani. Jai itin gerą skonį priduoda kepti avinžirniai.
Kaip gaminau šią sriubą?
Moliūgą pirmiausia iškepu orkaitėje, o po to jį sutrinu.
Aš naudoju sviestinį moliūgą (nors puikiai tinka ir įprastas) ir kokosų pieną iš skardinės. Pamenu kai pirmą kartą jo pamėginau man jis nelabai patiko, bet po to jį labai pamėgau.
Sultinio ir grietinėlės kiekį reguliuojamės pagal savo norus ir pageidavimus. Ši sriuba gaunasi gan tiršta.
Aš norėjau, kad sriuba būtų sotesnė, tad pakepinau avinžirnius su prieskoniais. Juos panaudojau savo pačios anksčiau išvirtus, bet puikiai tiks ir konservuoti. Avinžirniai pridės ne tik marokietiško atspalvio sriubai, bet jie yra ir nuostabus augalinės kilmės baltymų šaltinis.
Taip pat labai mano pamilti kiti receptai iš moliūgų:
1)
moliūgų čipsai - traškučiai2)
moliūgų saldainiai3)
moliūgų ir varškės apkepas