Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu

2023-07-02 Autorius WorldRecipes.lt

Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
Šiandien išmėginau fantastiško skonio tailandietišką sriubą pagal Beatos receptą. Ją galima gaminti tiek su krevetėmis, tiek su vištiena, su krabų mėsa, tiek su lašiša - nuo to ką dėsite, priklausys ir visos sriubos skonis. Su vyru likome itin sužavėti, visiems labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svogūnai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • aitriosios paprikos: 0,5 (galite dėti ir daugiau, jei mėgstate aštriau)
    • šviežiai tarkuota imbiero šaknis: 2 arbatinių šaukštelių
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • daržovių sultinys: 1,5 litro
    • makaronai: 1 nedidelės saujos
    • smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai: 1 saujos
    • lukštentos tigrinės krevetės: 200 gramų (tinka ir krabų mėsa; lašiša; vištiena - nuo to ką dėsite, priklausys sriubos skonis)
    • kokosų pienas: ~200-300 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • šviežia kalendra (galima pakeisti petražolėmis)
    • citrinos: 0,5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, suberkite kapotą aitriąją papriką (geriausia dėti be sėklų), tarkuotą imbierą ir citrinos žievelę. Nuolatos maišydami kepkite maždaug 2-3 minutes.
  2. 2. Tada į puodą įpilkite daržovių sultinį, kai jis užvirs, dėkite makaronus, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos kaitros maždaug 15 minučių - kol išverda makaronai.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laika, kol verda makaronai, supjaustykite svogūno laiškus ir juos trumpai pakepinkite, dedame į sriubą.
  5. 4. Sudėkite į sriubą, taip pat prieš tai pakepintus ingredientus.
  6. 5. Kai jau makaronai išverda, į sriubą pilkite kokosų pieno, berkite smulkiai kapotų petražolių arba kalendrų, įberkite druskos, pipirų, įspauskite pusės citrinos sulčių ir dėkite krevetes (arba kitus pasirinktus ingredientus).
  7. 6. Pavirkite kokia minutę ar pusantros, kol sušils krevetės (arba kiek ilgiau, jei pasirinkote kitus ingredientus). Labai svarbu neperverti krevečių, nes kitaip jos pasidarys guminės ir neskanios! Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau tailandietiškų sriubų receptų rasite: Tailandietiškos sriubos.
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu

Aliona

Esu gaminusi pagal šį receptą. Tikrai viskas nuostabiai pavyko. Rekomenduoju drąsiai ir kitiems!
Atsakyti
Beatos tailandietiška sriuba su kokosų pienu
Chašlama su kiauliena
(6)