Burokėlių sriuba (lietuviški barščiai) su šonkauliukais ir pupelėmis

2017-11-21 Autorius WorldRecipes.lt

Burokėlių sriuba (lietuviški barščiai) su šonkauliukais ir pupelėmis
Tai tikriausiai visiems labai gerai žinomas burokėlių sriubos receptas, tokie tarsi lietuviški barščiai su kiaulienos šonkauliukais ir pupelėmis, pagal mano močiutės klasiką. Bet nusprendžiau įkelti jį vien todėl, kad atsimenu save, kai pirmą kartą norėjau burokėlių sriubą pasigaminti. Ieškojau įvairiausių receptų iš kokių stebuklingų ingredientų ji susideda ir kokia vis gi jos virimo eiga. Tai labai paprasta ir daugumai jau žinoma, tačiau vardan jaunųjų mūsų virėjų, dar tik pradedančių gaminti sau ir kitiems. Tikrai verta išbandyti. 

Ingredientai

    • šonkauliukai: 1 kilogramo
    • bulvės: 5-6
    • morkos: 2
    • marinuoti, pjaustyti, silpnai rūgštūs burokėliai: 2 stiklainių
    • druska
    • lauro lapai
    • konservuotos raudonosios pupelės: 1 indelio (400 gramų; nėra būtina)
    • aitriosios paprikos: 1-2 (nėra būtina; jeigu norisi aštresnės sriubos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai pasiruošiame ingredientus.
  2. 2. Sudedame virti šonkauliukus, į verdantį vandenį įberiame porą žiupsnių druskos.
  3. 3. Kol šonkauliukai verda, susipjaustome bulves.
  4. 4. Taip pat susipjaustome morkas.
  5. 5. Suberiame bulves į sriubą.
  6. 6. Taip pat suberiame morkas.
  7. 7. Pamaišome ir paverdame 5 minutes.
  8. 8. Tuomet sudedame burokėlius. Jeigu naudosite, sudedame ir konservuotas pupeles bei aitriąją papriką, aš šį kartą jų neturėjau, tai nedėjau, bet man asmeniškai labai tinka. Nuo pupelių sriuba tampa dar sotesnė. :)
  9. 9. Išmaišome, paverdame 5 minutes, sudedame lauro lapus ir paverdame dar 15 minučių.
  10. 10. Tiekiame ir skanaujame.
  11. 11. Taip pat gardu ir su grietine. Skanaus!
  12. 12. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Antanina

Gaminau, labai patiko, ačiū už pasidalintą receptą. Rekomenduoju visiems pamėginti. :)
Atsakyti

Vilma

Visiškai pritariu, pirmą kartą tai padariau ir labai patiko. Ir galima tada dėti mažiau bulvių, pavalgęs nesijauti toks apsunkęs.

Rimantė

Labai patiko idėja, kad galima įdėti pupelių. Taip tiko ir patiko. Ačiū! :)
Atsakyti
Sriuba su žiediniais kopūstais
(1)
Rusiška žuvienė su ryžiais ir daržovėmis
(1)
Trinta kumpio kaulo sriuba
(1)