Pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų sriuba su salierais

2024-04-20 Autorius WorldRecipes.lt

Pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų sriuba su salierais
Šiandien noriu Jums parodyti labai skanią sriubą, kurios pirmą kartą paragavau pas vieną savo draugę prieš keletą metų. Pamenu, man taip be galo ji patiko, kad iškart pasiprašiau recepto ir pradėjau ją gaminti savo virtuvėje. O kodėl negaminti, jei visai šeimai ji patiko ir visi su pasimėgavimu ją valgė. Ir tik visai neseniai supratau, kad aš dar nesu publikavusi šios sriubos recepto mūsų portale. Tad galiausiai atėjo ta diena, kai nusprendžiau ištaisyti klaidą ir pasidalinti nuostabiu patiekalu su Jumis. Gaminkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pupelių: 1,5 stiklinės
    • saulėje džiovintų pomidorų: 10 puselių
    • svogūnų: 1
    • salierų: 2 stiebų
    • česnako: 2 skiltelių
    • rozmarino
    • čiobrelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • tarkuoto parmezano
    • sultinio: 900 mililitrų (arba vandens)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pupeles užmerkite nakčiai bei jas išvirkite.
  2. 2. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų bei apkepkite susmulkintus svogūnus, salierus bei česnaką.
  3. Reklama
  4. 3. Pupeles užpilkite su 900 mililitrais sultinio arba vandens.
  5. 4. Kai užvirs - sudėkite apkeptas daržoves.
  6. 5. Džiovintus pomidorus (bei keletą šaukštų aliejaus iš to paties stiklainio) sutrinkite blenderiu į tyrę bei supilkite į sriubą.
  7. 6. Pagardinkite prieskoniais bei pavirkite ant silpnos ugnies maždaug 15 minučių.
  8. 7. Aš dar pati papildomai įpjausčiau vieną konservuotą čilį pipirą (bet jei nemėgstate aštriau, jo nereikia).
  9. 8. Tiekite su grietine bei sutarkuotu sūriu. Skanaukite!
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
(2)
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)
Šviežių žirnių sriuba
(5)