Turkiška raudonųjų lęšių sriuba

2022-07-14 Autorius Skanauk su Aušra

Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
Jau esu pasakojusi kaip išvirti skanią turkišką lęšių sriubą su ryžiais. Šį kartą kitoks juos variantas, iš raudonųjų lęšių, be ryžių.

Tokia kreminė lęšių sriuba yra paprastai pagaminama, bet tikrai ne prasta! Ji tikrai greitai paruošiama, lengvo skonio ir gan soti. Mano pagaminta sriuba nebuvo aštri, bet ją galite pasiruošti ir aštresnę, reikia tik įdėti daugiau čili.

Raudonieji lęšiai greit išverda ir turi malonų skonį. Jie idealiai tinka kreminėms sriuboms.

Dažniausiai tokia turkiška sriuba yra patiekiama su sviesto (arba aliejaus) ir raudonosios paprikos padažu. Jis labai tinka prie šios sriubos.

Aš šį kartą patiekiau su čiabata, kurią paskrudinau bei apšlaksčiau graikinių riešutų aliejumi.

Ingredientai

    • raudonieji lęšiai: 1 stiklinės (200 gramų)
    • sultinys: 1,2 litro (naminį sultinį sumaišiau su vandeniu)
    • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
    • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
    • saliero kotai: 1 (smulkiai supjaustome)
    • morkos: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
    • bulvės: 1 didelės (supjaustome kubeliais)
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • kuminas
    • aliejus (kepimui)
    • petražolės
    • čili dribsniai
    • obuolių sidro actas (arba citrinos sultys)
    Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių puode įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
  2. 2. Tada suberiame svogūną, morką ir salierą. Pakepiname maždaug 5 minutes, kol svogūnas tampa auksinės spalvos, o daržovės suminkštėja.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame česnaką, įberiame žiupsnelį kumino ir pakepiname apie 30 sekundžių.
  5. 4. Viską sumaišome su pomidorų pasta.
  6. 5. Suberiame lęšius, bulves ir sultinį. Užkaičiame, sumažiname kaitrą iki mažos ir uždengus puodą verdame maždaug 20-25 minutes arba kol lęšiai bus minkšti.
  7. 6. Įberiame druskos ir pipirų, galite dar kumino pagal savo skonį.
  8. 7. Viską sutriname maisto smulkintuvu.
  9. 8. Mažoje keptuvėje ištirpintame sviestą, sumaišome su paprika.
  10. 9. Patiekdami apšlakstome pasiruoštu padažu, obuolių sidro actu, apibarstyti petražolėmis, čili dribsniais. Skanaujame!
  11. patiekta turkiška raudonųjų lęšių sriuba
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
Tiršta avienos sriuba
(4)
Pupelių sriuba su dešrelėmis
(2)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)