Tailandietiška aštri vištienos sriuba

2020-04-16 Autorius WorldRecipes.lt

Tailandietiška aštri vištienos sriuba
Ilgai galvojau kaip turėčiau pavadinti šią sriubą, nes galutinis rezultatas - mano improvizacija, remiantis daugeliu tailandietiškų sriubų receptų.

Tai kažkas tarp Tom Yum ir Tom Kha gai/kai. Realiai tarp jų skirtumas toks, kad jei sudėtyje yra krevetės, tai bus Tom Yum, jei vištiena - Tom Kha, bet abiejuose pagrindas yra tokie ingredientai kaip galangalas (imbiero atmaina), citrinžolė, Thai čili ir kaffir laimas..

Na, bėda tame, kad yra sunku rasti visus šiuos egzotiškus produktus. O džiaugsmas tame, kad sukonstravau šį receptą su raudonojo kario pasta, kurioje yra absoliučiai VISI šie reikalingi autentiški ingredientai. Išbandykite ir jūs!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • svogūnai: 1
    • raudona kario pasta: pakelio (siūlau Kanokwan)
    • čili pipirai: 1 (drąsesniems, nes nuo kario pastos bus aštru)
    • vištienos filė: 500 gramų
    • daržovių ar vištienos sultinys: 0,5-1 litro (priklausomai kokio tirštumo norisi)
    • kokosų pienas: 200 gramų
    • smulkūs makaronai: 2 saujų (labai tinka Santa Maria Ramen noodles)
    • laimo vaisiai: 0,5 - 1
    • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • žuvies padažas: 1 valgomojo šaukšto (nebūtina)
    • druska
    • kalendra: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus nesvylančiame puode. Svogūnams suminkštėjus sudėkite raudono kario pastą ir maišant šiek tiek pakepkite.
  2. 2. Kol svogūnai kepa, susmulkinkite vištieną ir taip pat dėkite į puodą ir kepkite keletą minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Vištienai apkepus sumažinkite ugnį (kad pienas nesušoktų į gumulus) ir sudėkite likusius ingredientus: supilkite sultinį, sudėkite makaroniukus, kokosų pieną, įspauskite laimo sulčių, berkite druskos, cukraus ir jei turite - žuvų padažo.
  5. 4. Virkite 1-2 minutes, arba kol makaroniukai suminkštės. Jei naudosite įprastus, ilgiau verdančius makaronus, tuomet kokosų pieną supilkite pabaigoje.
  6. 5. Patiekite su smulkintais kalendros lapeliais. Skanaus!
  7. 6. Patarimai. Galite naudoti 2 indelius kokosų pieno ir atitinkamai mažiau sultinio - tuomet patiekalas bus kremiškesnis ir išraiškingesnis. Žinoma, ir riebesnis. Taip pat prieš dedant makaronus patariu juos pasmulkinti, palaužyti. Smulkesni bent jau man - skaniau.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos sriubų receptų rasite: Vištienos sriubos.
Dietiniai vištienos kotletai
(18)
Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
(1)