Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje

2020-12-02 Autorius Gamina Vanagai

Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
Vištienos kumpeliai man asmeniškai atrodo ganėtinai "nuobodi" mėsa, iš kurios nieko stebuklingo nepagaminsi. Bet labai pasistengus viskas įmanoma, tad šį kartą pagaminau labai skanius ir sultingus vištienos iešmelius, kuriuos kepiau orkaitėje. Bet visą patiekalo lygį čia labiausiai pakėlė būtent garnyras.

Ingredientai

    • vištienos kumpelių vidinės dalys: 500 gramų
    • česnakas
    • rozmarinas
    • "chmeli suneli" prieskoniai
    • saldžiosios paprikos milteliai
    • rūkytos paprikos milteliai
    • aliejus
    • druska
    Garnyrui:
    • bulvės: keletos
    • morkos: 1
    • salierai: 1
    • svogūnai: 1
    • česnakas: kelių skiltelių
    • aliejus
    • sviestas
    • čiobrelis
    • kmynai
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos kumpelius pamarinuokite su nurodytu prieskonių, susmulkintų česnakų bei aliejaus mišiniu maždaug pusdienį.
  2. 2. Po to suverkite ant medinių iešmelių (gausis 5 iešmeliai, kuriuos pakabinkite virš skardos su folija, kad kepant varvėtų į foliją).
  3. Reklama
  4. 3. Tada daržoves supjaustykite plonais griežinėliais, berkite prieskonių, apvoliokite aliejaus ir sviesto mišiniu.
  5. 4. Plonu sluoksniu suguldykite skardoje (folijoje) šalia iešmelių.
  6. 5. Tuomet viską dėkite į orkaitę ir kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes.
  7. 6. Patiekdami dar galite šalia įdėti kažką paprasto - pvz. vieną saują rukolos arba kopūstų salotų. Labai skanu. Pamėginkite ir pasilepinkite! :)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Virginija Grigaraviciene

Man patinka
Atsakyti
Prancūziškas vištienos filė kepsnys
(6)
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
(4)