Vištienos kepsniai su citrininiu padažu

2019-02-04 Autorius Lithuanian in the USA

Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
Tikriausiai visos esame gaminusios vištienos krūtinėlės kepsnelius apvoliotus džiūvėsėliuose bei apkeptus keptuvėje. Chicken Piccata yra gaminama tuo pačiu principu tik plius dar paskrudinama orkaitėje bei užpilama gardžiu padažu. Šitaip greitai bei nesudėtingai galite paversti visiškai paprastą patiekalą į aromatingą ir visai prašmatnų kepsnį šventinei vakarienei. Kepsnelius galima patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais arba troškintomis daržovėmis, tikrai tiks įvairiausi priedai.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • miltai: 100 gramų (+ 0,5 arbatinio šaukštelio druskos + ketvirtadalio arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
    • džiūvėsėliai: 150 mililitrų (+ 0,5 arbatinio šaukštelio druskos + 1 arbatinio šaukštelio džiovintų petražolių + 1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių)
    • kiaušiniai: 1 (+ 1 valgomojo šaukšto šalto vandens)
    • alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus (kepimui)
    • šviežios petražolės: 1 saujos
    Padažui:
    • laimo vaisiai: 2 (arba 2 nedidelės citrinos)
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • baltas sausas vynas: 125 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite į 3 ar 2 dalis pailgai. Dėkite pjausnius ant pjaustymo lentelės, uždenkite maistine plėvele bei pamuškite mėsos muštuku iš abiejų pusių.
  2. 2. Tuomet vienoje lėkštėje miltus sumaišykite su druska bei pipirais. Kitoje lėkštėje džiūvėsėlius sumaišykite su prieskoniais. Kiaušinį išplakite su vandeniu.
  3. 3. Tada keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Pjausnius iš pradžių apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje ir po to džiūvėsėliuose. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, iš abiejų pusių po pora minučių.
  4. 4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Ant orkaitės skardos patieskite kepimo popieriaus, sudėkite kepsnius bei kepkite maždaug 7 minutes.
  5. 5. Per tą laiką, kol kepsniai kepa – pasiruoškite padažą: keptuvėje išlydykite vieną valgomąjį šaukštą sviesto ant vidutinės ugnies, paskui supilkite vyną, sudėkite prieskonius, laimus perpjaukite perpus, išspauskite sultis į keptuvę bei sudėkite laimų puseles, padažą kaitinkite ant stiprios ugnies (maždaug 4 minutes), kol padažo sumažės perpus.
  6. 6. Galiausiai sudėkite likusį sviestą, keptuvę nukelkite nuo ugnies, kai sviestas išsilydys, padažą pamaišykite.
  7. 7. Vištienos kepsnius išdėliokite į lėkštes, užpilkite pasigamintu padažu, apibarstykite šviežiomis petražolėmis bei patiekite su mėgstamais priedais – salotomis, bulvėmis ar panašiai. Skanaukite!
Vištiena garų puode
(2)
Vištienos faršo kotletai su pievagrybiais
(5)
Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis saldžiosiomis bulvėmis
(4)