Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže, ruošta keptuvėje

2023-01-12 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže, ruošta keptuvėje
Įvairiausia vištienos patiekalai ant mūsų šeimos pietų stalo puikuojasi ganėtinai dažnai. Ją mielai valgome tiek mes su vyru, tiek ir mūsų vaikai. Svarbu tik ją tinkamai paruošti ir patiekalas gali būti labai skanus. Itin patiko ši idėja - keptuvėje paruošta vištiena su pievagrybiais medaus ir garstyčių padaže. Gavosi labai skanūs pietūs, tad nusprendžiau pasidalinti šiuo fantastišku receptu ir su Jumis visais, nes jis tikrai vertas pačių didžiausių komplimentų.

Aš šį kartą paruoštą vištieną patiekiau su virtais ryžiais ir daržovėmis, bet Jūs galite pasirinkti ir kitą mėgstamą garnyrą. :)

Ingredientai

    • vištienos šlaunelių mėsa: 500 gramų
    • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų (arba kvietiniai miltai)
    • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • aliejus (kepimui)
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų (arba alyvuogių aliejus)
    • pievagrybiai: 400 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos sultinys: 1 stiklinės (250 mililitrų)
    • krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • šviežias čiobrelis: kelių šakelių (arba 0,5 arbatinio šaukštelio džiovinto čiobrelio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia indelyje sumaišykite miltus, česnako miltelius, maltą papriką, druską ir pipirus.
  2. 2. Tada keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvoliokite miltų mišinyje ir apskrudinkite ant didelės kaitros po maždaug 3 minutes iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.
  5. 4. Apkepintą vištieną atidėkite į šalį.
  6. 5. Į keptuvę dėkite sviestą, berkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir kepinkite ant didelės kaitros maždaug 5 minutes, kol pievagrybiai gražiai paruduos.
  7. 6. Tada įtarkuokite česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite viską dar maždaug minutę.
  8. 7. Į keptuvę prie pievagrybių dėkite medų ir garstyčias, maišydami kaitinkite maždaug minutę.
  9. 8. Sumaišykite sultinį su krakmolu ir supilkite į keptuvę, visą laiką intensyviai maišydami kaitinkite kelias mintes, kol padažas kiek sutirštės.
  10. 9. Į keptuvę grąžinkite apkepintą vištieną ir sudėkite čiobrelį.
  11. 10. Sumažinkite kaitrą, kad padažas vos burbuliuotų ir patroškinkite (uždengus dangčiu), maždaug 12 minučių. Patiekite su norimu garnyru ir skanaukite! :)
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)
Udon makaronai su vištiena
(1)
Kibinai su vištiena
(24)