Orkaitėje keptas vištienos kepsnys su sūriu ir vyšniniais pomidorais

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje keptas vištienos kepsnys su sūriu ir vyšniniais pomidorais
Galiu tik patikinti - šitaip orkaitėje iškepti vištienos kepsniai gaunasi labai sultingi bei minkšti. Tik svarbiausia jų neperkepti ir bus tiesiog fantastiški. 

Aš pati juos patiekiau su virtais ryžiais, bet skanu ir išvis be nieko. 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 2
    • kiaušiniai: 1
    • džiūvėsėliai
    • vyšniniai pomidorai: 5-6
    • fermentinis sūris: 80 gramų
    • džiovinti čiobreliai
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje vištienos krūtinėles perpjauname išilgai - gauname 4 kepsnius.
  2. 2. Kiekvieną apibarstome džiovintu čiobreliu, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet viename dubenėlyje išplakame kiaušinį, į kitą suberiame džiūvėsėlius.
  5. 4. Tada vištienos kepsnius merkiame į kiaušinio plakinį, apvoliojame džiūvėsėliuose bei sudedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus išdėliojame riekelėmis pjaustytus pomidorus, užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
  6. 5. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, arba kol kepsniai iškeps. Skanaujame!
  7. 6. Patarimas: Pasigaminame džiūvėsėlius pačios - ir vaizdas, ir skonis daug geresnis. Imame 2 formines batono riekeles, pasmulkintas sumetame į blenderį bei sumalame. Pakepiname sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, paliejane atvėsti. Tada įpilame arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišome ir – džiūvėsėliai paruošti. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnių receptų rasite: Vištienos kepsniai.
Vištienos iešmeliai su ryžiais
(2)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Tailandietiška aštri vištienos sriuba
(2)
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)