Skanūs vištienos ir bulvių iešmeliai su svogūnais, kepti orkaitėje

2024-03-16 Autorius WorldRecipes.lt

Skanūs vištienos ir bulvių iešmeliai su svogūnais, kepti orkaitėje
Tokie vištienos ir bulvių iešmeliai idealiai tinka tokiu atveju, kai norisi paiškylauti gamtoje, bet tam trukdo prastas oras! O vis tiek norisi kažko panašaus į vištienos šašlyką. Tik čia viskas iškepa su bulvėmis. Pats vištienos marinatas su svogūnais ir actu ganėtinai paprastas, bet su juo minkšta gaunasi labai sultinga ir skani. Kepdamos bulvės, įsigėrusios vištienos sulčių ir šio marinato gaunasi nepaprastai gardžios. Būtinai pamėginkite pasigaminti!

Beje, aš labai mėgstu šį patiekalą valgyti su įvairiausiomis šviežiomis daržovėmis.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos šlaunelių file: 1,5 kilogramo
    • svogūnų: 4
    • druskos
    • pipirų
    • 9% acto: 50 mililitrų
    • bulvių: 7

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustome vištienos filė į mažus gabaliukus, sudedame į dubenį.
  2. 2. Tuomet svogūnus supjaustome žiedais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į vištienos dubenį įberiame pipirų ir druskos, sudedame svogūnų žiedus, įpilame acto.
  5. 4. Sumaišome bei paliekame mėsą maždaug 1-2 valandas pasimarinuoti.
  6. 5. Po to nulupame bulves, supjaustome žiedais ir išdėliojame ant kepimo skardos. Kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi ir pašlakstome aliejumi.
  7. 6. Marinuotą vištieną pakaitomis su svogūnų žiedais užmauname ant medinių iešmų.
  8. 7. Iešmelius sudedame į kepimo skardą, ant bulvių sluoksnio.
  9. 8. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug pusvalandį (~180 laipsnių temperatūroje).
  10. 9. Kai iešmelių viršus apkepa, švelniai juos apverčiame, kad mėsa apkeptų iš visų pusių.
  11. 10. Kai iškepa, ištraukite, patiekite ir skanaukite!
Skanūs vištienos ir bulvių iešmeliai su svogūnais, kepti orkaitėje

Vilma š.

O blauzdelės tinka vištienos.
Atsakyti
Voveraičių tarta - pyragas su vištiena
(1)