Saldžiarūgštė vištiena kepta orkaitėje, su medaus ir sojų padažu

2023-09-04 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Saldžiarūgštė vištiena kepta orkaitėje, su medaus ir sojų padažu
Dalinuosi receptu, kuris buvo gaminamas mano dukros prašymu. Ji pamatė receptą vienoje knygoje ir pareiškė, kad šiandien nori tokios vakarienės. Na nori, tai nori, valgyti visi turime, o kitos idėjos dar nebuvo, tad pasiūlyta idėja puikiai tiko. Apie ši patiekalą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas. Labai sužavėjo mane tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi, o medaus ir sojų padažas, buvo tiesiog idealus, nuostabiai tiko mūsų šeimos... Fantastiškas patiekalas ne tik savaitgaliui, bet ir paprastai vakarienei... Imkite receptą ir pradedam gaminti jau dabar! :)

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 3 puselių
    • bulvių krakmolas: 1 stiklinės (arba kukurūzų krakmolas)
    • aliejus (kepimui)
    • virti ryžiai: patiekimui (nebūtinai)
    Padažui:
    • medus: 6 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • balto vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnako granulės: 1 arbatinio šaukštelio
    • šaltas vanduo: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje sumaišome visus padažui skirtus ingrediantus.
  2. 2. Tuomet vištieną supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame vištieną į sandarų maišelį, supilame bulvių krakmolą bei gerai sukratome, kad vištiena pasidengtų krakmolu.
  5. 4. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų bei dalimis apkepame vištieną, kad šiek tiek apskrustų. Iškeptą vištieną sudedame į dubenį su padažu bei išmaišome, kad gabaliukai pasidengtų padažu.
  6. 5. Po to kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi bei sudedame vištieną.
  7. 6. Kepimo skardą dedame į orkaitę bei kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Patiekiame su virtais ryžiais. Skanaujame!
Saldžiarūgštė vištiena kepta orkaitėje, su medaus ir sojų padažu

As- gima

Krutineles tokius gabaliukus kepimui 6-8 min. Buna minksta ir sultinga. CIA gaunasi virs 20 min. Tai gausis pintis.!
Atsakyti

Miki

Ir aš pastebėjau, kad kepimo laikas per ilgas. Vištiena kepta keptuvėje jau bus iškepus, tai užpilta padažu, kepti orkaitėje ir 5min užteks.

Irena

Kam dėti cukrų, jei tiek daug medaus dedama.
Atsakyti

Per saldu. Tiek daug dedant medaus, cukraus jau tikrai nereikia
Atsakyti

Virginija

Kuom galima pakeisti balto vyno actą?
Atsakyti

nana

Manau, kad natūraliomis citrinos sultimis.

Santa

Gaminau kelis kartus pagal šį receptą, nežinau kodėl, bet balto vyno actas duoda labai nemalonų kvapą vištienai. Arba iš viso jo nepilti arba vietoj jo įpilti citrinos sulčių. Ir kepti taip ilgai nereikia, padažas tampa klampus, vištiena sausa.
Atsakyti

Staselė

Mano anūkai labai megsta šį patiekalą, tik aš jį "sulietuvinu", pilu 6%obuolių actą (nes vyno actas tiek raudonas, tiek baltas turi mums nepriimtiną aitrų kvapą ir skonį). Ir tikrai nekraunu tiek saldumo. Kad neperkeptum mėsos, čia jau reikia atidumo ir laiką skaičiuoti, nebūtinai tiek kiek parašyta.
Atsakyti

Grazutė

O krakmolą miltais pakeisti negalima?
Atsakyti

Mėgėja's

Nelabai... krakmolas geriau. Bet galite pabandyti, juk vis tiek bus valgoma... o gal Jums patiks ir tas variantas.

Mėgėja's

Pagridas duotas! O receptą galima išsitobulinti pagal savo orkaitę ir skonį. Gabaliukus krakmolu padengti labai patogu uždengiamoje dėžutėje: ir sudėti patogu, ir pakratyti, ir išimti. Dėl saldumo, tai galima dėti arba tik medų, arba tik melasos cukrų. Dėl rūgštumo dėjau lietuvišką "Alaus kelio" tamsiojo alaus actą - labai pritiko. Kepti orkaitėje reikia tik tol, kol karamelizuojasi padažas - man pakako 5min.
Atsakyti

Vilma

Krakmolas priduoda mėsai traškumą, miltai ne tas rezultatas.
Atsakyti
Vištienos salotos su majonezo, jogurto ir sezamų sėklų padažu
(1)
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)
Aromatinga Teriyaki vištiena
(3)
Vištienos ir daržovių apkepas su bulvių kepure
(4)