Vištienos kepsnys su grybų (pievagrybių) padažu

2018-08-16 Autorius WorldRecipes.lt

Vištienos kepsnys su grybų (pievagrybių) padažu
Iš grybų (pievagrybių) paruoštas padažas su pienu įvairiems kepsniams labai tinka ne tik prie kiaulienos ar jautienos patiekalų, bet ir prie vištienos. Tad šį kartą pasigaminsime labai skanu vištienos kepsnį, iš vištienos krūtinėlės. Skanūs pietūs arba vakarienė tikrai bus garantuoti! 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlės: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • pievagrybiai: 4
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 1 šaukšto be kaupo
    • pienas: 100 mililitrų
    • mėgstami prieskoniai
    • alyvuogių aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, pjaukite pusiau bei padarykite "peteliškę". Plaktuku išmuškite.
  2. 2. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais vištienos (arba kitais mėgstamais) prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet vištieną kepkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.
  5. 4. Padažas: Sviestą dėkite į keptuvę, ten pat dėkite ir kubeliais supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Viską gražiai apkepkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. 5. Supjaustykite pievagrybius bei dėkite juos į keptuvę, leiskite gražiai sukepti.
  7. 6. Po to dėkite šaukštą miltų (be kaupo), viską gerai išmaišykite bei supilkite pieną. Viską gerai maišykite, kol gausite vientisą padažiuką.
  8. 7. Galiausiai pasigamintą padažą pilkite ant vištienos bei patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepsnių receptų rasite: Vištienos kepsniai.
Dietiniai vištienos kotletai
(18)
Turkiška vištienos šavarma (shawarma) arba kebabas
(1)
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais
(1)