Įdarytos vištų šlaunelės su pievagrybiais ir morkomis

2024-05-15 Autorius WorldRecipes.lt

Įdarytos vištų šlaunelės su pievagrybiais ir morkomis
Puikus būdas paruošti įdarytas vištienos šlauneles su pievagrybiais, morkomis ir svogūnais. Darbo ne tiek jau daug, o rezultatas labai geras. Šio recepto išmokau dar iš savo močiutės. Ji mėgdavo labai ruošti šį patiekalą, kai pas ją užsukdavome pas ją į svečius. O mane kaip vaiką žavėjo būtent toks paruošimo procesas, kai reikia viską įdarinėti. Ir tada labai puikiai išmokau, šio patiekalo gamybos paslapčių, kurių nėra tiek jau daug - tiesiog vaikystėje viskas atrodė sudėtingiau, o dabar tie dalykai darosi paprastai. Išmėginkite ir Jūs! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos šlaunelės: 2
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • kiaušiniai: 1
    • pievagrybiai: 100 gramų
    • druska
    • juodieji pipirai
    • augalinis aliejus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Atsargiai nuo šlaunelių nuimame odą ir nukauliname.
  2. 2. Susmulkiname mėsą, pabarstome pipirais, druska bei prieskoniais. Pakepiname.
  3. Reklama
  4. 3. Nuluptą svogūną susmulkiname ir sudedame į keptuvę su vištiena.
  5. 4. Nuskutame ir sutarkuojame morką, dedame su taip pat nuvalytais ir susmulkintais pievagrybiais į keptuvę. Pakepiname apie 7-8 minutes.
  6. 5. Pakepintą vištieną, daržoves, pievagrybius sumaišome su kiaušiniu, dar įberiame prieskonių ir su gauta mase įdarome vištienos odelę.
  7. 6. Įdarius apviniojame siūlu, sudedame į aliejumi išteptą skardą ir kepame apie pusę valandos ~180 laipsnių temperatūroje.
  8. 7. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)