Tiršta vištienos, bulvių ir morkų sriuba su lydytu sūreliu

2024-04-09 Autorius WorldRecipes.lt

Tiršta vištienos, bulvių ir morkų sriuba su lydytu sūreliu
Mano visos šeimos, iškeltais nykščiais aukštai į viršų, įvertinta sriuba. Paskutiniu metu kažkaip vis pastebėdavau, kad mano šeima vėl pradėjo valgyti sriubas. Sakau vėl, nes buvo užėjęs laikas, kai visiems suvalgius po mažą indelį sriubos, likusią tiesiog tekdavo išpilti. O dabar, išvirus tą patį kiekį - jos nelieka iškart. Ši tiršta vištienos sriuba su bulvėmis, morkomis, ir lydytu sūreliu sriuba tikrai fantastiška ir vertas Jūsų dėmesio. Būtinai pasigaminkite!:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos faršas: 400 gramų
    • vištienos sultinys: 1 litro (ištirpintas kubelis sultinio)
    • bulvės: 3 (vid. dydžio)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • žirneliai ir šparagai: šiek tiek (aš dėjau saują šaldytų)
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • lydytas sūrelis: 1 vnt.
    • pienas: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia maišydami pakepiname vištienos faršą. Kepame kol visa mėsa gražiai apkeps.
  2. 2. Kitoje keptuvėje ant šlakelio įkaitinto aliejaus pakepiname susmulkintus svogūną bei morką, šiek tiek paprieskoniuojame, bebaigiant kepti suverčiame žirnelius ir šparagus, maišydami dar šiek tiek pakepiname.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet ant puodo dugno sudedame pakepintas daržoves, sukrečiame pakepintą faršą, sudedame mažais kubeliais supjaustytas bulves, viską užpilame litru vištienos sultinio.
  5. 4. Ant mažos ugnies verdame kol suminkštės bulvės.
  6. 5. Keptuvėje išlydome sviestą, ant jo pakepiname miltus. Tą kepintą masę sudedame į sriubą, išmaišome.
  7. 6. Palaukiame kol užvirs.
  8. 7. Po to sudedame lydytą sūrelį, supilame pieną. Verdame maišydami kol išsilydo sūreliai.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Viktorija Arturas Laurynai

Tikrai superine sriubyte, tik mes dar dejom makaroniuku raideliu, bei krapu su petrazolem, aisku ir sultinuko daugiau, pylem, bet seimyna liko suzaveta, tikrai greit isgaravo is puodo :)
Atsakyti

Vika

Sveiki. Koky surely naudojote

Gražina

Kažkaip užkliuvo. Niekad neišpilu sriubos, jei liko - pakaitinu, užvakuoju ir į šaldytuvą. Receptą būtinai išbandysiu ;)
Atsakyti

MeGa

Labai skani tikrai. Tik as dedu daug lydyto surelio ir be pieno. Mesa pakepinu kubeliais, perku krutinele.
Atsakyti

Andrius

Tai koki tą sūrelį naudojate ar sunku parašyti?
Atsakyti

As

Manau deda paprastą klasikini lydyta sūrelį, be priedų.

Regina

Aš dedu maskarponės sūrį, galima ir filadelfijos, kam koks labiau patinka.

Lina

Super skani sriubytė! Visa šeima įvertino 10 balų 🙂
Atsakyti

Dalė

Manau čia žirneliai su šparaginėm pupelėm, bet ne šparagai..🙂
Atsakyti
Borsch - ukrainietiški barščiai
(4)
Pupelių sriuba su vištiena
(1)