Raugintų kopūstų sriuba su vištiena, morkomis ir bulvėmis

2024-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena, morkomis ir bulvėmis
Aš tikrai labai mėgstu pačias įvairiausias raugintų kopūstų sriubas. Esu išmėginusi jį ne vieną variantą, bet tikriausiai šis - su vištiena, morkomis ir bulvėmis yra mano mėgstamiausias. Ir gal ne tiek dėl skonio, bet kiek dėl itin paprasto paruošimo, kuriam reikia visiškai paprastų ingredientų. Šis receptas mūsų šeimoje keliauja iš kartos į kartą, labai gerai pamenu, kaip seniau šitaip ruošdavo mano močiutė, vėliau ruošė mano mama, o dabar ruošiu aš. Ir nieko recepte keisti nereikia. Pamėginkite ir Jūs! 

Beje, tokia sriuba labai gerai padeda atgauti jėgas po vakarėlio...

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlių filė: 0,5
    • svogūnų: 1
    • morkų: 1
    • bulvių: 2
    • raugintų kopūstų: 200 gramų
    • česnako: 2 skiltelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • lauro lapų: 2
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejaus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną įtrinkite druska, pipirais ir apkepkite aliejuje.
  2. 2. Tada sudėkite susmulkintus svogūnus, sutarkuotas morkas ir dar pakepkite.
  3. Reklama
  4. 3. Perdėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu, įdėkite lauro lapelius, druskos bei pipirų.
  5. 4. Kai jau sriuba užvirs, sudėkite kubeliais supjaustytas bulves.
  6. 5. Kai dar kartą užvirs, sudėkite raugintus kopūstus, įdėkite cukraus šaukštelį. Įspauskite česnako.
  7. 6. Pabaigoje virimo, paragaukite, ar pagal skonį netrūksta druskos arba rūgštumo (aš šį kartą dar papildomai įpyliau vieną valgomąjį šaukštą acto).
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
Kreminė salierų sriuba
(5)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)
Aštri moliūgų sriuba
(2)