Krevečių sriuba su šviežiais kukurūzais ir bazilikais

2021-03-03 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Krevečių sriuba su šviežiais kukurūzais ir bazilikais
Tiems kas labai mėgsta įvairiausias jūros gėrybes, tai ši sriuba viena iš mėgstamiausių, o gal ir pačia mėgstamiausia. Super skanu ir visai nesunku pagaminti. 

Ingredientai

    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • bulvės: 1,5 (vid. dydžio)
    • šviežios kukurūzų burbuolės: 0,5
    • su kiautais šaldytos krevetės: 450 gramų
    • pienas: 0,5 litro
    • vanduo: ~100-150 mililitrų
    • šviežias bazilikas: 1 saujelės
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atšildome krevetes ir išlukštename.
  2. 2. Tuomet puode išlydome sviestą ir sudedame smulkiai pjaustytą svogūną. Vis pamaišydami kepame maždaug 6 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudedame kubeliais pjaustytas bulves, nuo kukurūzų burbuolės nupjaustytus kukurūzus ir pačią burbuolę. Užpilame pienu bei vandeniu. Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
  5. 4. Atidžiai stebime, kol užvirs, kad pienas neišbėgtų per puodo kraštus. Verdame ant vidutinės kaitros, kol išverda bulvės.
  6. 5. Po to keletą bulvių sutriname šaukštu, kad sriuba būtų tirštesnė. Sudedame krevetes ir paverdame maždaug minutę arba tol, kol jos sušils.
  7. 6. Išjungiame kaitrą ir suberiame pjaustytus šviežius bazilikus. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Patarimas: Galima naudoti išlukštentas šviežias krevetes, bet tada jas įdėjus į sriubą reikia pavirti maždaug 3-5 minutes.
Takai su krevetėmis
(1)
Krevečių salotos su keptomis daržovėmis
(1)
Midijos kokosų pieno padaže (azijietiškai)
(2)
Midijos žaliojo kario padaže su kokosų pienu
(7)