Midijos mano šeimoje - visada tikra šventė ir ypač pagamintos pagal šį receptą. Esu išmėginusi pačių įvairiausių paruošimo būdų, bet šis neginčijamai yra numeris vienas, o padažas toks gardus, kad galite vieną šaukštu kabinti. Jei dar niekada negaminote midijų ir galvojote, kad tai sudėtingas reikalas, galiu jus pradžiuginti jau dabar - tai pavyks net virtuvės naujokui, midijos yra vienos iš lengviausiai paruošiamų jūros gėrybių. Valgyti tokius moliuskus verta ne tik dėl nuostabaus jų skonio, bet ir dėl daugybės naudingų savybių žmogaus organizmui. Midijose itin gausu: baltymų, geležies, visų nepakeičiamų amino rūgščių, įvairių mikroelementų (natris, cinkas, jodas, manganas, varis ir kt.), B grupės vitaminų, taip pat E ir D, Omega-3 rūgščių ir kito gėrio.
Šviežių midijų galima nusipirkti beveik visuose didesniuose prekybos centruose ištisus metus, bet kiti maisto žinovai teigia, kad geriausia jas valgyti tais mėnesiais, kurių angliškuose pavadinimuose yra raidė r, taigi nuo rugsėjo ir gegužės mėnesio.
Jau dabar kviečiu išmėginti šį fantastišką midijų receptą ir jokiu būdu nepamiršti skaityti pastabų recepto gaminimo eigoje.:)
Irena
Atsakyti
Aliona
Atsakyti